Дощоприймачі та комплектація

Сучасні будівельні методики дозволяють ефективно боротися зі скупченням води і виводити її в стічну каналізацію. Сучасні системи водовідведення наділені простотою в експлуатації і зручністю. Також продуманий дизайн дозволяє легко вписати подібні пристрої в дачну, садову ділянку і зробити їх прикрасою місцевості.

Для захисту талих і зливових вод використовують спеціальні дощоприймачі, які дозволяють убезпечити фундамент, вимощення будівлі, вивести надлишки води від гаража або вберегти підвальне приміщення від вогкості.

Дощоприймач є своєрідним контейнером, частиною точкового водовідведення, монтується в різних місцях. Встановлювати дощоприймачі можна для відведення вологи з автомобільних трас, пішохідних зон, територій приватних володінь.

Крім водовідведення, дощоприймач допомагає уникнути засмічення каналізаційних систем сміттям, опалим листям, гілками і різними зваженими частинками. Також дощоприймач можна монтувати з метою збору вологи на покрівельному будинку, вв разі приєднання водостічних труб.


Як виглядає дощоприймач

Сучасні виробники виготовляють цей аксесуар з високоміцного пластику або чавуну, що дозволяє встановлювати дощоприймач в місцях з підвищеним навантаженням. Пластикові монтують в місцях приватного володіння, де не передбачаються великі навантаження. Зазвичай конфігурація такого пристрою складається з:

  • пластикового лотка дощоприймача
  • сифона перегородки
  • корзинка
  • надбудова
  • решітка


Верхня частина, якою служить декоративна решітка, може бути виготовлена з різних матеріалів, в залежності від місця установки:

  • чавун для підвищеного навантаження
  • пластик - для стандартної

Отвори в решітці зроблені в спеціальній формі, яка дозволяє рівномірно виводити воду і служити в якості фільтра від сміття, що потрапляє в каналізаційні стоки з зливової і талою водою.


Класифікація решіток

Залежно від місця монтажу, варто використовувати різні решітки. Поділити цю частину дощоприймача можна по категоріях:

  • Звичайні навантаження до 1,5 тонн / м2, категорія А. для таких цілей підійдуть пластикові решітки.
  • Середні навантаження до 12,5 тонн / м2, категорія В. у такому випадку рекомендовано використання посиленої решітки з пластику.
  • Підвищені навантаження понад 12,5 тонн / м2, категорія С. для таких цілей використовуються чавунні надміцні решітки.


Переваги установки дощоприймача

  • Простота монтажу і невелика вага. Пластик легко монтувати навіть одній людині без сторонньої допомоги і впоратися з цим завданням може навіть людина без спеціальних знань і навичок.
  • Еластичність. Пластик володіє помірною еластичністю, тому не боїться руху грунту в процесі розмивання грунту.
  • Стійкість до хімічного впливу. Пластики стійкі до різних хімічних сполук, в тому числі не чутливі до мінералів, що містяться в грунті, а також не вступають в реакцію з горючими і мастильними речовинами.
  • Стійкість до перепадів температури. Пластик, який використовується для виробництва дощоприймачів, можна експлуатувати в діапазоні від -40 до 95 градусів.


Використовуючи подібні пристрої можна значно продовжити термін експлуатації водостічної системи, вберегти її від засмічень, подбати про якісне відведення дощової і талої води. Зауважимо, що подібні пристрої не тільки функціональні, але і не втрачають привабливого зовнішнього вигляду з плином часу. Пластик, використаний у виготовленні дощоприймача, забарвлюється на виробництві в процесі лиття, що забезпечує збереження кольору і однорідності фактури протягом усього терміну експлуатації.