Душові канали в стилі «лофт»

«Лофт» – це слово в перекладі з англійської означає «горище». Даний стиль архітектури виник відносно недавно в 20-21 столітті в Нью-Йорку. У зв'язку з певним економічним становищем в Америці в 1940-х роках, фабрики і заводи змушені були переїжджати у передмістя, а порожні будівлі за невелику ціну почала скуповувати місцева богема. Ці будівлі переобладнали в житлові приміщення. Так з'явився новий стиль, для якого характерно: великий відкритий простір з високими стелями і відсутність перегородок.

Архітектурний мікс – головна задумка такого стилю. Обов'язковим атрибутом «мистецтво» є цегельні стіни. Вони можуть бути з ефектом потертості. Підлогу роблять з бетону або дерева, яке спочатку циклюють, а потім покривають лаком. В цьому ж інтер'єрі використовують сучасну техніку та систему освітлення.

В даному стилі поєднується непоєднуване. Акценти робляться на деталі. Відмінною рисою «мистецтво» також є створення другого ярусу. В інтер'єрі найчастіше зустрічаються такі матеріали, як бетон, дерево і метал. Кольори матеріалів меблів – натуральні відтінки, які доповнюються поєднанням яскравих кольорів.
 

 

Створити такий інтер'єр в одно-або двокімнатної квартирі можливо, але завдання не з легких, тому що треба буде зносити частину стін. Проводку та комунікаційні труби не ховають, а навпаки, виставляють напоказ – це відмінна риса цього стилю. У такому вільному просторі ізолювати вийде тільки санвузол, спальню і якісь підсобні приміщення. Ванна може знаходитися прямо в спальні. Дизайн даного приміщення можна оформити від витриманого, до сучасного «хай-теку». Від цього і буде залежати вибір сантехніки. У таких інтер'єрах буде відмінно виглядати як ванна з незвичайними ніжками, так і оригінальна душова кабіна без піддону.

Як не дивно, але кольори і форми самої ванної кімнати правильні і натуральні, а ось предмети повинні бути з родзинкою. Якщо ви не хочете робити бетонні стіни, можна придбати плитку з малюнком під бетон або декоративну штукатурку. Можна також оформити частина стіни білої прямокутної плиткою, а іншу частину залишити забетонованої. Стільницю під раковину можна зробити з дерева. Застосування натурального цегли у ванній буде не зовсім практичним варіантом, тому що він не є водонепроникним і з часом навіть може утворитися цвіль в такому вологому приміщенні. Тому цегла обробляють спеціальними складами.

 

 

Особливий акцент робиться на освітлення. Воно повинно бути яскравим. Світильники можуть бути виготовлені з металу і кріпитися до стіни або висіти спадаючими проводами з незвичайними лампочками.

У квартирах з невеликою санвузлом слід поєднати ванну з туалетом, що дозволить збільшити площу. Для розширення простору підійде обробка в білих, світло-сірих і бежевих тонах.

Душ можна зробити відкритим без піддону або в ніші. Білий колір візуально збільшить простір і підійде до будь-якого декору і сантехніці, бежеві тони пом'якшать візуально наявність цегли в інтер'єрі і будуть комбінуватися з будь-якими іншими квітами. Коричневий тон можна зробити завдяки дерев'яним елементам.

Як ви вже зрозуміли, стиль «лофт» любить простір і відчуття свободи. Для таких цілей підходить душова без піддону. В якості перегородки використовується скло і рідше ширми з полікарбонату або спеціальні шторки з карнизом. На сантехніці для даного стилю швидше не вийде заощадити, тому що вона надає певний колорит і нестандартність. Сантехніка краща прямокутної форми. Оскільки в стилі «лофт» може бути творчий політ, раковина може бути у вигляді тазу або з наявністю п'єдесталу, виготовлена з бетону, металу або фаянсу.

Душова зона без піддону, органічно вписується у відкритий простір. Для облаштування слива підійде трап або душовий лоток.

 

 

Перед тим, як вибрати варіант водовідведення, слід знати пропускну здатність і орієнтовно представляти місцерозташування душовою.

Корпус лотків довше, ніж у трапа і вони мають високу пропускну здатність. Якщо ви плануєте встановити велику стельову лійку, тоді цей варіант вам відмінно підійде. Перевагою також є естетичний вигляд і широкий вибір решіток з нержавіючої сталі, які підійдуть для будь-якого інтер'єру. Стиль «лофт» найбільш підходящою буде грати «під плитку»!

Зверху цієї решітки можна приклеїти підлогове покриття, яке буде використовуватися в душовій. Лоток з такою решіткою непомітний на підлогах, видно лише невелику щілину для зливу води. В залежності від площі душовою можна підібрати довжину лотка від 33 см до 80 див. В комплект входить: корпус, сифон, клапан, декоративна накладка, регульовані по висоті ніжки. Невеликий трап підійде для точкового водовідведення або там де не потрібна висока пропускна здатність. Має вертикальний або горизонтальний відвід, вибір залежить від необхідного підключення до каналізаційної труби і висоти стяжки.

Також ви можете вибрати затвор – сухий або гідро. Сухий застосовується там, де рідкісний злив води або у ванній є тепла підлога. Гідрозатвор використовується там, де регулярно користуються душем. Зверху трапа розміщується решітка з нержавіючої сталі, але можна також придбати дизайнерський.

Архітектурний стиль «лофт» підходить не тільки для офісних та громадських приміщень, житлових будинків з великою плануванням, але також і для квартир з невеликою площею.