Як очистити придверний піддон

Придверні піддони, вони ж-лотки, це вкрай корисні пристрої. За їх допомогою можна забезпечити надійний захист від вологи і бруду, яка заноситься в приміщення з взуттям входять людей. Використовуються придверні лотки в приватних будинках, садибах, котеджах, широко поширені в місцях великого скупчення людей: біля входу в лікарні, заклади громадського харчування, торгові точки та інші організації з великим трафіком. Не обійтися і без придверного лотка на промисловому підприємстві.

Цей простий девайс забезпечує чистоту в коридорі або іншому приміщенні, що знаходиться біля входу в будівлю. Зауважимо: лотки монтують різними способами. Деякі встановлюватися автономно, другі мають відведення в каналізаційну систему, що сприяє більш ефективній роботі пристрою. Також деякі приміщення припускають установку придверного лотка не зовні, а всередині прямо під вхідними дверима. Про те, як швидко, просто і правильно очистити придверний лоток і піде мова.

Як правильно очищати придверні лотки

Якщо придверний лоток не підключений до каналізації, слід:


Зняти захисну решітку, використовуючи спеціальні засувки на кріпленнях.

  1. Промити грати під проточною водою і дати обсохнути.
  2. Прибрати з лотка накопичилася рідина за допомогою ганчірки або губки.
  3. Промити з дезінфікуючим засобом і дати трохи просохнути.
  4. Поставити захисну решітку назад.

 

У разі, якщо мова йде про піддоні при лікарні, госпіталі або іншій установі, що вимагає підвищеної чистоти — обробити пластиковий піддон можна будь-яким бактерицидним засобом, так як матеріал не боїться спиртів та інших агресивних речовин.

Якщо придверний піддон підключений до каналізації — процес догляду та очищення зводиться до мінімуму. Не знімаючи захисної решітки, досить пролити 10-20 л води для того, щоб змити бруд і налиплі піщинки. У разі, якщо піддон сильно засмічений сміттям, наприклад, восени внаслідок падаючого листя, зніміть грати і проведіть всі гігієнічні заходи. Очистіть решітку від забруднень вручну, помийте, дайте обсохнути. Поставте решітку на місце.

Який піддон краще вибрати для простого догляду

Для того, щоб піддон ефективно виконував свою функцію і вимагав мінімальної участі по догляду, варто віддавати перевагу перевіреним маркам виробників.  Внутрішня частина лотка виробляється з високоякісного пластику, який не схильний до корозії, окислення. Матеріал легко піддається очищенню стандартними миючими засобами і простою водою. Також пластик легко монтувати, так як вага всього пристрою не перевищує 4 кг.

Ще одна перевага пластикових придверних піддонів  - можливість обробки засобами дезінфекції, що стає пріоритетно важливим в сучасних умовах.


Пластик можна обробляти бактерицидними засобами, санітайзерами та іншими речовинами, що сприяють загибелі патогенних бактерій і вірусів.

Прямокутна конфігурація зазначених піддонів дозволяє монтувати індивідуальний пристрій, або зробити цілу систему з декількох лотків для приміщень з великим трафіком і широкою вхідною групою. Як решітки використовують 2 матеріалу. Пластикові решітки легше, часто монтуються в приватних будинках і котеджах. Сталеві решітки розраховані на підвищене навантаження до 1,5 тонни.

Це говорить на користь використання сталевих решіток для піддонів в місцях з великим трафіком і навантаженням. Ємність обладнана ребрами жорсткості, що додає міцності і забезпечує тривалий термін експлуатації.