Як підключити вуличний трап

Для з'єднання підземної каналізації і водостічних труб використовується спеціальний трап. Це простий пристрій допомагає вивести воду з зовнішньої зливової системи в каналізацію і монтується під місцем організації зовнішньої водостічної системи.

Вуличні трапи відрізняються простотою конструкції, функціональністю і зручністю монтажу. Якісні трапи Ecoteck, наприклад, в комплекті мають спеціальні листвоуловітель, що допомагає легко очищати їх від скопилася бруду і уникнути засмічення труб.

Як виглядає вуличний трап

Вуличний трап - це невеликий лоток, вироблений з міцного пластику.Матеріал відрізняється стійкістю до механічних пошкоджень, перепаду температур навколишнього середовища, впливу агресивних речовин, абразивного впливу піску і грязьових потоків.

Верхня частина трапа являє собою спеціальний лючок, який оснащений випуском під труби різних розмірів. Під лючком знаходиться ліствоуловітель, який запобігає засмічення водовідведення і затримує сторонні предмети. Ще один плюс комплектації-наявність пристрою "запахозапіратель", який не замерзає навіть при низьких температурах і служить для того, щоб запахи з каналізації не поширювалися.

Як правильно зробити установку вуличного трапа

Для початку варто визначитися з місцем монтажу. Трапи монтують біля основи будівлі, біля місця, де буде встановлена основна система зовнішнього водостоку. Дотримуйтесь простої інструкції:

  1. Лючок розмістити на рівній поверхні, переважно тієї, яку не шкода порізати.
  2. На зовнішньому краї маркування є кілька діаметрів під трубу, виберіть необхідний.
  3. Акуратно проріжте отвір за допомогою гострого ножа, оптимально використовувати ніж для різання підлогових покриттів.
  4. Помістіть лючок з прорізом на корпус трапа.
  5. Підключіть лоток до каналізаційної труби використовуючи кільце ущільнювача.
  6. Зберіть всю систему, приступайте до бетонування.
  7. Бетонувати вуличний трап слід дощенту краю корпусу.
  8. Щоб уникнути деформування конструкції в процесі бетонування, переконайтеся, що внутрішня частина лотка — очисний лючок і листвоуловітель — знаходяться всередині.

 

Зверніть увагу: при установці трапа варто уникати ударів і інших механічних впливів на корпус вуличного трапа. В цілому, рекомендована установка профільними фахівцями, і самостійний монтаж не настільки простий, як може здатися на перший погляд.

Догляд за вуличним трапом        

Завдяки продуманій конструкції і якісним матеріалам, вуличні трапи Ecoteck практично не вимагають обслуговування. Залежно від пори року і умов навколишнього середовища, час від часу слід витягувати уловлювач листя, прочищати в ручну від забруднень. Термін експлуатації даного пристрою водовідведення, заявлений виробником, не менше 20 років, проте на практиці вуличний трап не вимагає спеціального обслуговування і може прослужити протягом більш тривалого часу.