Як самостійно підключити придверний піддон

Піддон, що встановлюються в придверній зоні — це ефективний спосіб позбутися від появи калюж, скупчення бруду і вологи біля входу в приміщення. Також придверний піддон дозволяє легко підтримувати чистоту в коридорі або іншому приміщенні, службовцям вхідною зоною. Основне завдання такої установки-зібрати бруд, воду, пісок з взуття відвідувачів, щоб всі вищеназвані забруднення не потрапляли в приміщення.

Піддони в зоні вхідних дверей монтуються як автономна система без підключення до стокової каналізації, а також можуть служити частиною водовідведення, яка з'єднана зі стоками. Варто зауважити: другий варіант значно ефективніший, проте в Україні практикують обидва способи монтажу придверного піддону.

Як правильно підключити піддон в придверну зону

 

Даний вид робіт досить простий, і підключити придверний піддон можна власними силами, не вдаючись до допомоги професійних будівельників. Для підключення слід:


  1. Підготувати спеціальну траншею для укладання труб, кращий діаметр каналізаційного відводу дорівнює 110 мм.
  2. Вирівняти траншею за допомогою піску з подальшою ретельної трамбуванням.
  3. Для монтажу в піддоні передбачено отвір, яке слід підключити до каналізації.
  4. У разі, якщо установка здійснюється в місцях з великим трафіком, і навантаження на піддон очікується підвищена, укладання варто робити на бетонну прошарок.
  5. При монтажі піддону і укладанні труб каналізації не забувайте про те, що необхідно зробити ухил в сторону водовідведення для повноцінного відтоку води і грязьових потоків.

Як підібрати правильний придверний піддон

Головні характеристики, якими повинен бути забезпечений піддон для водовідведення в придверній зоні — ефективність, візуальна складова і міцність. Розглянемо оптимальні варіанти придверних піддонів.
 

Пластиковий піддон 

Піддон даного виду можна монтувати самостійно або використовувати кілька одиниць піддонів для монтажу брудозахисту необхідного розміру біля вхідної групи. Придатний для монтажу на вулиці або в самому приміщення, що робить продукт досить універсальним. Верхня частина, якою служить декоративна решітка, знімна, тому догляд за піддоном буде досить простим. У разі, якщо монтаж здійснювався з підключенням до каналізаційних труб, досить просто промивати піддон водою зі шланга для позбавлення від бруду. Зверніть увагу: в процесі монтажу категорично не допускається потрапляння будівельного сміття в каналізаційні стоки. В іншому випадку ефективність брудозахисної конструкції значно падає.

Ще одна перевага-наявність ребер жорсткості, які забезпечують довговічність і надійність конструкції. Прямокутна форма робить монтаж простим, а конструкційні особливості — універсальними. Спеціальні кріплення допомагають легко монтувати грати і знімати в процесі догляду.

Матеріал стійкий до окислення і корозії, що значно підвищує термін служби. Піддон " не боїться» піску, грунту, впливу солі, яка налипає на взуття в зимовий період. Єдине обмеження-не варто монтувати піддон в тому місці, де можливий вплив коліс авто. Пластикові придверні піддони  придатні для експлуатації зовні і всередині приміщень, як приватних, так і великих — на промислових підприємствах, біля входу в торгові центри та інші приміщення з великим трафіком. Комплектувати піддон для приватного маєтку можна пластиковою решіткою, яка важить всього 1,4 кг.Для великих навантажень рекомендуємо використовувати сталеву поверхневу решітку, здатну витримувати до 1,5 тонни.