Як вибрати місце встановлення душового трапу

Популярність душових кабін без піддону зростає з кожним роком. Для втілення даної задумки слід заздалегідь продумати проект і місце розташування, оскільки трап монтується в підлогу і місце для душової заздалегідь обмовляється. 

Якщо ви тільки робите ремонт в новобудові, завдання спрощується.  Робиться схема з розміщенням сантехніки і підключенням до каналізації. У житловому приміщення, потрібно знімати попередню стяжку і робити по новій водовідведення.

Душовий трап можна встановити різними способами, в залежності від моделі:

  • Точковий трап має невеликий розмір і підійде для душової лійки середнього розміри. Форма корпусу може бути квадратної, круглої, трикутної. Великою популярністю користується квадратна форма. Для монтажу посередині робиться ухил з чотирьох сторін до зливу. Даний метод вимагає зусиль і професіоналізму. Можна підібрати мозаїку, щоб легше було укладати підлогове покриття або невелику плитку. Також даний трап можна встановити в кутку або біля стіни.
     
  • Лінійний трап має довгий прямокутний корпус і високу пропускну здатність, встановлюється:
    • перед дверима душової кабінки - робиться односторонній ухил. Нахил від простору ванної. Відсутній ризик переливання води. Для такого розміщення краще придбати лоток з фланцем – прямокутна рамка по периметру решітки.
    • на вході - односторонній ухил у напрямку до душової. У разі переливу води може затопити вхід. Довжина каналу обов'язково повинна бути від стіни до стіни.
    • біля стіни - один з найбільш ходових варіантів. Ухил підлоги робиться в одну сторону. Зручно монтувати канал з фланцем.
    • установка лотків паралельно один до одного. Робиться ухил з двох сторін у напрямку до душовій зоні. Довжина двох каналів теж повинна бути від стіни до стіни. Єдине, в разі переливу води може трохи затопити вхід в душову. 
       
  • Пристінні лотки схожі на лінійні, але монтуються тільки в стіну. Це новинка, яка відносно недавно з'явилася на ринку. Каналізаційна труба підводиться всередину стіни. Даний варіант найважче встановити. Крім статі слід переробити ще й стіну. Це дорогий вид монтажу і можливий на стадії ремонту з нуля або капітальної реорганізації.
     
  • Якщо ви хочете розмістити точку прийому води в кутку, можна придбати невеликий трикутний трап. При правильному монтажі, він буде мати високу пропускну здатність. Для нього робиться односторонній ухил.
     

Для створення правильного ухилу виставляються спеціальні маячки. Від правильної установки трапа залежить якість зливу у всій системі. Стяжка робиться в два етапи: перший раз наноситься рівним шаром і є чорновий стяжкою, другий раз робиться ухил в сторону зливного отвору. Мінімальний рівень ухилу - 1 см на метр. При меншому ухилі вода не буде швидко зливатися в каналізацію.

Також слід звернути увагу на висоту лінійного лотка. Є моделі, в яких не регулюються ніжки і вони коштують дешевше, в інших же присутній регулювання. Краще не економити і купити підходящий варіант, тому що від висоти каналу залежить підняття рівня підлоги в душовій.

При установці лотка рівень решітки не повинен бути вище рівня плитки. Товщина швів між плиткою становить не більше 2 мм.на відміну від трапа з прямокутної або квадратної гратами, кругла зажадає складної порізки плитки, тому вона не є популярною.

Для того, щоб трап збігався з дизайном приміщення, слід правильно вибрати його форму і вид решітки.  Наприклад: вам дуже сподобалася квадратна плитка невеликого розміру, і ви хочете її придбати, ідеальним варіантом буде трап квадратної форми. Єдиний нюанс, коли такий варіант може не підійти - Душова система з верхньою лійкою «каскад», для якої буде потрібно висока пропускна здатність і маленький трап може не впоратися з цим завданням.

Душовий трап забезпечує швидкий злив води, має сучасний вигляд, ідеально підходить для душових зон безбар'єрного типу.

Навіщо переплачувати за дорогу душову кабіну, якщо можна заощадити і встановити трап без піддону. Адже можна створити душову зону практично будь-якої форми і розширити візуально простір за рахунок відсутності громіздкого піддону і каркаса кабіни. Спрощується сама прибирання. Не потрібно вичищати піддон від нальоту і бруду, слід просто помити підлогу.

Супутні товари