Який трап для душу вибрати

В даному тексті торкнемося питання вибору розмірів трапа для душу, так як сучасний ринок пропонує кілька варіантів і визначитися з вибором часом буває непросто. По суті, коли мова йде про душовому трапі, під цю назву підпадає кілька різних пристроїв. Умовно, їх можна поділити на три види:

Про те, чим відрізняються і для чого призначені ці способи водовідведення — читайте далі.

Точковий трап

За формою це завжди квадратний трап, який призначений для виведення води в конкретній точці. Вважаються самими недорогими, не займають багато місця, відрізняються простотою монтажу. Розраховані такі пристрої на підключення до каналізаційних труб з діаметром 50, 100 мм, тобто відповідають стандартам. Висновок може бути горизонтальним або вертикальним.

Конфігурація передбачає наявність корпусу, затвора і декоративної решітки. Решітка може бути відповідно зі стороною розміром 10, 15 і 20 см.чим більше діаметр труби каналізації і розміри решітки — тим більше кількість води в хвилини може вивести трап. Це називається пропускною здатністю.


Матеріал корпусу впливає на сферу експлуатації точкового трапа. Пластик універсальний і недорогий варіант для домашніх душових. Якщо ж каркас зроблений з нержавіючої сталі - такий трап підійде для монтажу на підприємствах фармакології, що виробляють хімічні речовини.

Горло трапа може бути гладким або гофрованим. У другому випадку, легко можна обрізати зайву довжину навіть при самостійній установці. Висота такого точкового трапа не повинна перевищувати висоту стяжки.

Лінійний трап

Друга назва такої ширини-душовий лоток, також можна зустріти формулювання “душовий канал”. Цей вид трап має форму прямокутника, може бути довжиною від 33 до 80 см.у продажу можна зустріти лінійні трапи на 40, 60 і 60 см. такі пристрої мають велику пропускну здатність, ніж точкові. Відповідно, чим довше канал - тим вище пропускна здатність. Часто їх використовують для водовідведення в душових відкритого типу, коли піддон і стулки душової відсутні, а вода відводиться безпосередньо з підлоги ванної кімнати.

Найдорожчі варіанти душових каналів коштують близько 1000 грн, тому їх доцільно встановлювати як в домашніх умовах, так і в готелях, місцях громадського користування. Головна риса-візуальний аспект, адже душова відкритого типу виглядає вельми сучасно.
 

 

Конструкція лінійного трапа складається з жолоба, сифона, ніжок, затвора. Сифон може бути поворотного типу і шукати такі трапи варто в тому випадку, якщо доступ до каналізаційного стоку утруднений. Ніжки дозволяють регулювати висоту трапа під стяжку. Решітка служить декоративною, і вибір таких елементів досить широкий. Цікаво виглядають лотки під плитку, коли наверх конструкції можна укласти керамічну плитку або тераццо і лоток буде практично непомітний.

Кутовий трап

Найменування натякає на зону установки трапа, в більшості своїй такі трапи мають трикутну форму. Кутові висновки води дозволяють спростити процес створення ухилу підлоги, тому як його потрібно робити тільки в одну сторону. Відрегулювати по висоті такий виріб не вийде, тому варто заздалегідь строго звіряти висоту стяжки і самого трапа. Висновок в каналізацію-завжди горизонтальний.

За функціональністю кутовий трап мало відрізняється від точкового, головна відмінність — візуальний аспект. Складаються кутові трапи з корпусу, сифона і підрешітки