Зовнішній водостік з плоскої покрівлі через парапетную воронку

У цій статті поговоримо про облаштування зовнішнього водостоку плоских дахів, балконів і терас з допомогою парапетних воронок.

Парапетна воронка являє собою трубу для відведення води з круглим перетином DN 100 і фартух для укладання під форму парапету. Виготовлена вона з поліетилену – це гарантує стійкість до перепадів температур і довговічність виробу.

Воронка може мати кілька застосувань і варіацій, якщо додати до неї додатковий елемент.

Додатково воронка може комплектуватися:

Нижче я розповім, що дозволяє змінити кожний з перерахованих елементів.

!!! Для з'єднання воронки з надставними елементом застосовують опорне кільце, яке служить перехідником.

Воронки широко застосовуються в будівництві, реконструкції будівель і споруд. Їх встановлюють на плоских покрівлях з бітумних матеріалів з водостоком через парапети і балкони. Також воронку можуть встановлювати в якості аварійного водовідведення, оскільки він дозволяє організувати прямий відвід на площі, що допускають затоплення.

4 переваги парапетних воронок:

Безпека: Зовнішнє водовідведення будівлі.

Енергоефективність: Запобігання «містків холоду».

Надійність: Відкриті трубопроводи — зниження витрат на обслуговування.

Продуктивність: Висока пропускна здатність.

Перш ніж перейти до комплектації воронки, розберемо ще один дуже важливий момент. Воронку часто плутають з аератором думаючи, що ці слова означають одне і те ж пристосування, але це не так. Про застосування воронки та її функції ми говорили вище, зараз розглянемо аератор. Його ще називають «дефлектором», «флюгаркой» або «вентилятором» і не даремно. Адже аератор потрібен для виведення пари з покрівельної конструкції.

Тепер поговоримо докладніше про комплектації парапетної воронки додатковими пристосуваннями.

  • Найперше, що може вам знадобиться це – листоуловитель. За назвою зрозуміло, що він перешкоджає попаданню всередину труби листя, сміття, а також розбиває потоки води на менші.
  • Парапетную воронку легко перетворити в аератор використавши капелюшок-ковпачок. Для цього потрібно перевернути виріб трубою вгору і одягнути на трубу капелюшок. Вона буде захищати виріб від попадання всередину атмосферних опадів. Такий аератор буде відводити пар і вологу з покрівельного пирога.
  • Також парапетную лійку можна використовувати і для експлуатованої покрівлі. Для цього до неї потрібно приставити надставній елемент. Він являє собою гофроване горло і грати з нержавіючої сталі, усередині знаходиться сухий затвор. При його використанні обов'язково потрібен перехідник – опорне кільце (про нього згадувалося вище). А воронка в такому разі встановлюється вертикально, тобто трубою до основи покрівлі. Така конструкція допоможе швидко відвести атмосферні опади з покрівлі.
  • Якщо ж використовувати парапетную воронку з горизонтальним трапом, Ви отримаєте таку ж систему, як описано вище, тільки вона монтується (воронка) горизонтально. Трап, який підключається до воронки складається з: пластикового сифона з фланцем з нержавіючої сталі, решітки з нержавіючої сталі і сухого сифона. Після монтажу решітка трапа на одному рівні з покрівлею, що дозволить швидко відвести воду з поверхні покрівлі.

 

Ну що ж, підведемо підсумки! Покрівельна парапетна воронка, незважаючи на свою низьку вартість, має великий функціонал при правильно підібраній комплектації і установці. Всі комплектуючі в наявності на нашому складі.