Облаштування збору води на балконах та терасах

У більшості районів міста в житлових і приватних будинках ми можемо побачити балкони. Дані конструкції дозволяють мешканцям квартир відчувати атмосферу на відкритому повітрі в комфортній зоні. Деякі облагороджують їх різноманітними квітковими вазонами або ставлять столик зі стільцями для ранкового чаювання.

Тераса - великий відкритий простір, приєднується до будівлі або окремо від нього. Що стосується балкона – це переважно невеликі надземні платформи, які нерозривні з певними кімнатами в квартирі або будинку. Площа тераси набагато більше, ніж у балкону. На такій території можна розміщувати гостей і навіть встановити джакузі і влаштовувати вечірки. Терасу можна облаштувати на даху або землі. На території тераси в літній час вдень можна засмагати, а ввечері милуватися зірками.

Особливістю відкритих терас і балконів, є їх схильність прямим атмосферних опадів: дощу і снігу. Для забезпечення комфорту, функціональності і довговічності балконів і терас необхідно дотримати коректні умови відведення води з поверхні підлоги. Тут важливо приділити увагу деталям, які не кидаються в очі, але несуть у собі суттєву функціональну задачу.

Одним з таких елементів є трап для збору води.

Зливний трап розташовують як в кутах підлоги, так і на його площини, в залежності від загального задуму і дизайну. Безпосередня його завдання – це прийом води з похилів площини підлоги і передачі її в канал стоку, будь то труба або жолоб, для уникнення руйнування країв поверхні підлоги, перешкоджання попадання в сток листя чи сміття і виключення закупорювання.

При виборі трапа необхідно звернути увагу на його пропускну здатність і обов'язково попередньо зробити розрахункова кількість води.

Щоб вода не протікала, робиться акцент на відповідність трапа і матеріалу гідроізоляції. Якщо вода відводиться в об'єднану систему каналізації, слід використовувати трапи з запахозапираючим пристроєм.

Рішення даної задачі є - двохкорпусний трап, який призначений для відведення води на терасах і балконах.

Трап має ряд переваг:

  • має гнучку мембрану, яка забезпечує додаткову гідроізоляцію
  • комбінований затвор (сухий і мокрий), ніяких зайвий запахів
  • решітка виконана із сталі марки AISI 304
  • ефективно видаляє воду з поверхні підлоги
  • поворотний сифон на 360º
  • стійкий до механічних пошкоджень і корозії
  • пропускна здатність – 32 л/хв
  • надійність і тривалий термін експлуатації

 

Решітка захищає конструкцію від проникнення листя та сміття. Вихід труби 50 мм і 100 мм, буває горизонтальним або вертикальним. Верхня частина складається з бітумної мембрани і фланця з нержавіючої сталі.

При монтажі верхня частина даного трапа вставляється в отвір, який монтажник попередньо вирізає посередині бітумної мембрани. Зручно, що біля трапа регулюється висота. Перевагами є легкий монтаж доступна ціна.

Трап для балконів і терас потрібен для того, щоб захистити ці відкриті конструкції від води, тим самим продовжуючи термін їх експлуатації.