Облаштування слива на автомобільних мийках

За останні кілька років значно збільшилася кількість машин на дорогах країни. Потреба в автомобільних мийках щороку зростає. У жителів великих міст скорочується вільний час і не в кожного є можливість помити свій автомобіль самостійно. Даний ринок послуг постійно розвивається, і тому з'являються нові види мийок.

Їх можна розділити на кілька видів:

  • ручна – де використовується фізична праця мийників. Під час миття машин застосовують спеціальні засоби, губки і автомобільний шампунь. Мийник відразу бачить забруднені місця та виділяє на них більше часу. Мінусом є тривалість.
  • автоматична машина заїжджає в конвеєр, водій ставить нейтральну передачу і його авто повільно рухається. Всі етапи миття здійснюються майже одночасно. Даний вид миття машини швидкий та економить час. Машина миється менше, ніж за 10 хвилин.
  • безконтактна – використовується активна піна. Перед її нанесенням видаляється більша частина забруднень напором від струменя води. Під впливом піни видаляються залишилися забруднення. Після наноситься поліроль, який забезпечує захист кузова автомобіля.
  • суха – без води, використовується метод очищення спеціальними шампунями. До їх складу входять олії з силікону і поверхнево активних речовин. Такий шампунь розм'якшує бруд. Мінус – немає можливості відмити важкодоступні забруднення. Тому застосовується в комбінації з іншими видами мийки.
  • самообслуговування – водій сам миє своє авто. Перед тим, як заїхати на спеціально обладнану площадку, де є все для миття машини, водій платить гроші за послуги в касі або в автоматі. Після оплати включається таймер. Миття здійснюється у кілька етапів: спочатку з машини видаляються забруднення із спеціального пістолета з напором води, потім наноситься піна і через пару хвилин змивається, після за бажанням завдає захисний шар воску. Оплата йде за кожен етап, плюс потрібно встигнути за часом, інакше потрібно буде доплачувати.


На всіх цих видах мийок є система водовідведення, інакше був би справжній потоп. Перед тим, як планувати систему зливу води на автомобільних мийках слід з'ясувати:

  • які будуть розміри приміщення
  • орієнтовна кількість використаної води
  • розташування каналізації, водопроводу та електромережі
     

Крім витрати води на спеціальне обладнання для миття машин потрібно ще розрахувати витрата води на туалет, душову, умивальники, плюс закласти в кошторис якийсь запас у випадках падіння тиску водопостачання.

Підлога в автомобільних мийках рекомендують покривати кахлем для того, щоб він не прогнив і не зруйнувався від великої кількості води.

Злив всередині приміщення розташовується там, де буде стояти машина, щоб вода відразу стікала в систему. Злив розташовують в невеликому поглибленні.

Якщо у вас буде невеликий відведення води, можна розглянути трапи з гратами 150 мм х150 мм, вертикальним або горизонтальним виходом на трубу DN 100. Пропускна здатність – 1 л/с. На вибір можна взяти чавунну решітку для навантажень до 1,5 тонн або нержавіючу до 300 кг. Решітка використовується як додатковий захист трапа. Корпус трапа зроблений з поліпропілену високої міцності. Витримує температурний режим до 100ºС.

Переваги таких трапів:

  • легка вага
  • вибір решітки в залежності від класу навантаження та застосування
  • простота монтажу
  • доступна ціна

 

Звертайтеся, ми допоможемо підібрати Вам відмінні трапи для системи водовідведення автомийки.