Відведення води з балконів, терас та експлуатованих покрівель

У цій статті мова буде йти про відвід води з таких ділянок приміщення як відкриті балкони, тераси, балкони, експлуатовані покрівлі. Місцем відводу води може бути відкрита наземна тераса поруч з будівлею на землі або на експлуатованої покрівлі: заміського будинку, ресторану, готелю, спортивної споруди, ТРЦ, офісу. Такі приміщення все більше набирають популярність і є не тільки архітектурними об'єктами, але і відмінним місцем, щоб облаштувати зону відпочинку, спостерігати за красивими заходами і світанками. Єдине, що може порушити всю цю ідилію - це сніг, дощ та інші опади.

Саме тому дуже важливо подбати про відведення атмосферних опадів з даних площ. Чому потрібно відводити опади?

По-перше - це незручно і не естетично.

По-друге – це руйнує підлогове покриття даній території.

Щоб уникнути всіх цих негативних наслідків потрібно всього лише встановити – лінійний лоток (трап) для прийому і відведення води. Ми пропонуємо спеціальну серію душових каналів для встановлення на балконах, терасах.


Вони мають оптимальну довжину: 60, 100, 200 і 300 см, які підійдуть для приміщення будь-якої площі. Також ці моделі можна з'єднувати між собою, якщо площа приміщення дуже велика. Або ж, навпаки, якщо площа приміщення менше, ніж довжина вподобаної вам моделі, виріб можна підрізати. Після цього прибрати задирки і одягнути з боків монтажні заглушки.

Яка комплектація даних лотків: Поліпропіленовий корпус, решітка з нержавіючої сталі, сифон на 360 градусів S-подібної форми, сітка для збору сміття, гідроізоляційна стрічка. Решітка може бути двох видів: лінійна (складається з трьох вертикальних «пластин», між якими є два отвори для збору води) або лінійна з пунктирною ґратами.

Я

кі особливості встановлення душових лотків?

Найчастіше їх встановлюють по краях приміщення. Для того, щоб вода швидко потрапляла в водоотводящий жолоб, потрібно зробити ухил підлоги 2-5% у бік водовідвідного пристрою. Дуже важливий момент в установці – гідроізоляція. Її потрібно зробити надійно, щоб волога не проникала далі через покриття в покрівлю, терасу або балкон.

Водовідвідні лотки, які ми пропонуємо, мають пропускну здатність 42 л/хвилину, що гарантує миттєвий відвід води навіть у зливу.

Підіб'ємо підсумки: облаштувати літню терасу або балкон з місцем для відпочинку не важко, якщо грамотно підійти до питання відведення дощових опадів і талих вод.