Трап для душу з поворотним сифоном: переваги, види

Все більше людей в процесі ремонту та облаштування ванної кімнати віддають перевагу установці душових кабінок, а не стандартних ванн. Такий вибір цілком обгрунтований: економія простору в не дуже просторих санвузлах. Крім того, душова виглядає сучасно, а якщо вибрати модель без бортиків — можна зробити власний душ повністю відповідним теперішньому розумінню про естетику і практичності.

Природно, душова без бортів не може бути повноцінною без душового трапа, який забезпечує надійний водовідведення і герметичність системи. Трап для душу під плитку - це зливний механізм, через який виводиться вода, що стікає прямо на підлогу. По суті, трапи — вкрай корисна штука і на випадок аварійних ситуацій: якщо прориває трубу або вас топлять сусіди зверху — через трап буде відбуватися злив води в каналізацію без вашої участі, що може врятувати від грошових витрат і інших побутових неприємностей.
 



Які бувають трапи і їх переваги

Водовідводи для душових кімнат бувають різної конфігурації: кутовий, жолобного типу, лінійний, точковий. Вибір конфігурації залежить від місця, в якому ви плануєте змонтувати слив. І, природно, це безпосередньо пов'язано з розташуванням каналізаційних труб в кожному окремому випадку. Коли мова йде про будівництво нового об'єкта, проектний план передбачає розміщення всіх комунікацій і компонентів системи заздалегідь і в даному випадку рідко виникають труднощі.

А ось коли питання стосується установки нової душової в старій квартирі або іншому об'єкті нерухомості — можуть виникнути деякі труднощі через розташування каналізаційних комунікацій. В цьому випадку незамінним може стати такий девайс, як сифон з поворотним механізмом. Говорячи по-простому: такий сифон можна підключити до будь-якої конфігурації каналізаційних труб, навіть в самих важкодоступних випадках.


Популярні види і моделі трапів з поворотними сифонами

На ринку представлено багато варіантів трапів з поворотними сифонами. Представляємо огляд найпопулярніших і затребуваних моделей:

  • Душові лотки Elite Legal 360 - відмінна риса-поворотний сифон на 360 градусів. За фактом, повернути конструкцію можна в будь-яку сторону і монтувати лоток для душа навіть в місці, де каналізаційний злив важкодоступний. З плюсів варто виділити використану марку нержавіючої сталі-AISI 304, яка відрізняється довговічністю, міцністю і практичність. Всі пластикові деталі, в тому числі і поворотний механізм зроблені з полімеру підвищеної міцності типу АВС. Шайби для регулювання висоти лотка допоможуть виправити положення, якщо ви невірно вибрали висоту установки. ДО РЕЧІ, система підходить для підлог з мінімальним рівнем стяжки.
     


 

  • Душові лотки Prime Scala під плитку - укомплектовані сифонами DN50, які мають горизонтальну конфігурацію і також крутяться на 360 градусів. Розраховані на установку в душових під плитку, кахель та інші підлогові покриття. Пластик, використаний для виливки механізму, стійкий до перепадів температур в діапазоні від -30 до 75 °C. сухий затвор забезпечує захист від неприємних запахів з каналізації, а швидкий водовідведення дорівнює 32 л/хв.
     


 

  • Душові лотки Classic Legal 360 - поворотний сифон в цій серії зроблений з міцного поліпропілену, що забезпечує високий діапазон температур, довговічність і надійність. Подвійний гідрозатвор дозволить уникнути виникнення запаху з каналізації, підтримає чистоту і гігієнічність приміщення. Лоток легко очищається гачком, який йде в комплекті — волосся і дрібне сміття просто дістати вручну. Чудово підходить для ремонту в уже побудованих санвузлах, так як має низьку монтажну висоту. Передбачений горизонтальний вихід з підключенням DN50. До слова, є велика різноманітність малюнків решітки.