Трап для душу в підлозі під плитку

Зараз душова кабіна значно популярніша традиційної ванної. Тому є кілька причин. В першу чергу, такий вибір викликаний невеликою площею вітчизняних ванних кімнат, в яких для повноцінної ванни просто мало місця.

По-друге, кабіна значно практичніше в якості експрес способу прийняти душ, адже погодьтеся, у сучасної людини, яка вічно поспішає, рідко з'являється час спокійно прийняти ванну. Найчастіше, ми віддаємо перевагу швидким купальним процедурам і душова кабіна для цього - оптимальний варіант.

По-третє, душові кабіни сучасного виробництва мають неповторно стильний зовнішній вигляд. Багато виробників запустили моделі душових без бортів, які виглядають сучасно і презентабельно.

Не останнє питання в установці сучасної душової кабіни-вибір трапа для відводу води, який монтують безпосередньо в підлогу, якщо мова йде про кабіні без бортів.

По суті, трап - це звичайне зливний отвір, від якості і правильного монтажу якого буде залежати, наскільки добре зливається вода і наскільки у ванній кімнаті чисто і сухо. Тому вибір трапа - питання серйозне.
 

 

Як виглядає трап

Конструкційні особливості трапа-форма воронки, через яку збирається вода і виводиться в каналізаційні системи. З одного боку на трапі передбачений адаптер для фіксації, з іншого — муфта, через яку він підключається до труби водостоку. Всередині є спеціальна решітка, яка виступає затвором. Природно, трап, як і вся Кабіна без піддону, абсолютно марні, якщо власник не подбав про водонепроникному покритті підлоги.

Навіщо потрібен трап

Трап для душової кабіни під плитку має такі функції:

  • збирати і відводити воду, коли людина приймає душ
  • затримує волосся і інше сміття, який може потрапити в зливну трубу і викликати засмічення
  • не пропускає неприємні запахи з зливної труби
  • дозволяє легко очистити зливну систему в разі необхідності
  • виступає в якості аварійного зливу, що особливо актуально, якщо вас топлять сусіди зверху

 

Які бувають трапи

За конструктивними особливостями трапи ділять на 3 групи:

 

  1. Точковий 
    Найменший, компактний трап, який можна розмістити в будь-якій точці ванної кімнати. Ідеальний варіант монтажу - по центру приміщення, головне, щоб ухил з усіх боків був рівномірним. Саме такі трапи найчастіше використовують в якості аварійних зливів в приміщеннях, де немає душової без бортів.
     
  2. Лінійний 
    По іншому, такий вид трапа називають душовим лотком або жолобом водовідведення через його жолобоподібної форми. Найпростіший в плані монтажу, так як ухил підлоги потрібно робити тільки в одну сторону у напрямку до такого трапу. Найчастіше їх ставлять уздовж стін або біля виходу з ванної. Модель відмінно підходить для великих приміщень, де встановлені системи "тропічний дощ".
     
  3. Стіновий 
    Самий непомітний душовий трап, який ховають за фальшстеной. Декоративна решітка ховає стики між стінкою і підлогою. Досить складний в монтажі.