Трапи для агресивних середовищ

Будівлі і споруди різних галузей промисловості, господарських, комунальних та подібних за типом об'єктів містять у собі приміщення, в яких розташовані технологічні функції, системи та обладнання, пов'язані з генерацією агресивної фізичної середовища в навколишньому просторі.

Агресивне середовище це область простору, що володіє підвищеним кислотним або окислювальною дією, підвищеною температурою і вологістю, впливом на поверхні з боку виробничого матеріалу, газів або допоміжного сировини і надає підвищену руйнівний вплив, як на обладнання, так і на елементи самого приміщення. Експлуатація обладнання та елементів обладнання в таких умовах призводить до підвищеної інтенсивності зносу.

Такий тип середовища враховується при підборі обладнання і при оснащенні самого приміщення. Всі поверхні приміщення, його стеля, стіни і підлога розраховуються для роботи під впливом агресивного середовища. Це, безумовно, впливає на проектування їх конструкції, спосіб застосування та тип застосовуваних матеріалів. Елементи, які будуть схильні до дії агресивного середовища, але функціонування, яких принципово для підтримання справності приміщення, підбираються особливого типу.

Матеріали, бруд і рідина будуть осідати на підлогу і, в комбінації з підвищеною температурою і вологістю, будуть надавати декілька посилене руйнівний вплив на нього, на матеріал, з якого він виготовлений і на окремі елементи його конструкції.

Одним з елементів конструкції підлоги є система відведення води з його поверхні. Частиною цієї системи служать трапи для відводу води.

Як і всі деталі, матеріали підлоги, трапи в приміщеннях з агресивним середовищем повинні бути розраховані на підвищені фізичні та хімічні навантаження.

В галузі, з суворими вимогами до норм гігієни і безпеки, необхідні трапи з нержавіючої сталі, які відповідають певним стандартам. У момент експлуатації, при великих перепадах температур, відбувається лінійне розширення матеріалу, і пластиковий корпус звичайного трапа не може якісно впоратися зі своїм завданням, на відміну від трапа з нержавіючої сталі. Різниця в основі матеріалу критична.

 

Наша компанія рекомендує трапи та їх комплектуючі виготовлені з нержавіючої сталі марки AISI 304. Ця сталь стійка до кислот і витримує короткочасний температурний режим до 900ºС. Трапи TM Maxiflow мають підвищену стійкість до бруду, вологи, пилу, парів кислот і надійно служать протягом довгого часу.

 

Сфери застосування таких трапів, наприклад:

  • харчове виробництво
  • молочні заводи
  • м'ясопереробні комбінати
  • кондитерські виробництва
  • фармацевтичні фабрики
  • хімічні виробництва

 

Переваги даних трапів:

  • стійкість до механічних пошкоджень і корозії
  • здатність витримувати великі навантаження
  • можливість експлуатації при високому температурному режимі


Параметри нержавіючих трапів:

  • решітка 10 см х 10 см, 15 см х 15 см, 20 см х 20 см
  • діаметр труби 50 мм,70 мм,100 мм
  • вихід труби вертикальний або горизонтальний

 

В залежності від необхідної пропускної здатності пропонуються трапи з виходом 50 мм 100 мм. Для агресивних середовищ найбільш підійде трап з гратами 20 смх20 см з горизонтальним або вертикальним виходом на трубу DN 70 мм або 100 мм

Основа трапа або каналу встановлюється в бетонну стяжку і потім заливається розчином. Ця конструкція згодом обслуговується тільки через ґрати.

Слід пам'ятати, що якісна робота в приміщенні з агресивним середовищем залежить як від правильності загальної конструкції цього приміщення, так і від якості його окремих елементів і деталей.