Трапи для харчової, фармацевтичної і хімічної промисловості

Перш ніж розкривати тему водовідведення на промислових підприємствах, слід розуміти особливості роботи, вимоги і специфіку на даних об'єктах.

Порівняно з іншими галузями промисловості, саме хімічна має високу складність організації виробництва. Вона створює нові ефективні матеріали для будівництва і промисловості, забезпечує мінеральними добривами сільське господарство. У цій промисловості складний галузевий склад, який включає в себе: виробництво лугів, кислот, солей, мінеральних добрив – це основна частина роботи, також хімію органічного синтезу – виготовлення полімерів і переробка матеріалів з полімерів (наприклад: виробляють шини і вироби з пластмаси) та добування сировини – кам'яних солей, сірки, фосфитов та інших хімічних складових. Також виробляються речовини для хімічної очистки води, відновлення ґрунту, захисту рослин. У той же час хімічна промисловість відноситься до числа найбільш «брудних» галузей, що впливає на природне середовище.

Фармацевтична промисловість – це широка галузь, яка займається виробництвом синтетичних і натуральних препаратів, а також компонентів для харчових продуктів та косметичних засобів. Фармацевтична продукція постійно вдосконалюється і користується високим попитом.

Харчова промисловість включає підприємства, які виробляють сировину, матеріали та продукти, спрямовані на задоволення харчових потреб населення. Ця промисловість дуже пов'язана з сільським господарством. Сировину, яке входить до складу цієї галузі, поділяється на дві групи. У першій групі галузей, що використовують необроблене сировину: круп'яна, цукрова, консервна, маслодельная, рибна. До складу другої групи входять галузі, що використовують сировину, яке пройшло переробку: хлібопекарська, макаронна, кондитерська, чаеразвесочная.

До даних сфер промисловості пред'являються підвищені санітарно-гігієнічні норми. Від їх дотримання залежить безпека і якість продукції.

У цих сферах на виробництвах присутній агресивне середовище. Тому для системи водовідведення потрібні трапи, виготовлені з відповідного матеріалу, яким є нержавіюча сталь марки AISI 304. Вона стійка до умов агресивного середовища.

Застосування такого матеріалу можливо в гарячій і холодній воді, з окислювачами, маслами.

Ми пропонуємо трапи з нержавіючої сталі, оскільки вони відповідають вимогам і потребам у цих сферах промисловості:


  • виготовлені з нержавіючої сталі AISI 304 (з низьким вмістом вуглецю)
  • мають пропускну здатність 25 л/с
  • стійкі до механічних пошкоджень, кислотних і лужних середовищ
  • стійкі до корозії
  • мають сухий затвор з нержавіючої сталі

витримують високий температурний режим (короткочасне підвищення температури до 900ºС)

Є різні варіанти розмірів таких трапів:

  • решітка 10см х10см, 15см х 15см, 20см х20см;
  • вертикальний випуск (застосовується в будь-яких типах водовідведення, але для його встановлення потрібно велика глибина залягання) або горизонтальний (дає можливість відведення труби на велику відстань від трапа і не вимагає додаткових сполучних елементів і встановлюють там, де невелика глибина залягання труб), підключення на трубу DN 50-100 мм

 

До таких сфер промисловості, як харчова, фармацевтична і хімічна пред'являються високі вимоги до надійності технологічного процесу і санітарно-гігієнічним нормам. Трапи з нержавіючої сталі AISI 304 відповідають вимогам і потребам у цих сферах виробництва, оскільки стійкі до агресивного середовища.