Водовідведення на плоскій покрівлі

Перш ніж робити плоску покрівлю, важливо як буде здійснюватися відведення води. У плоских дахів робиться ухил від 2-5%, тому відвід води не повинен викликати жодних проблем. На відміну від звичайних скатних дахів, де вода стікає сама, у плоских дахів є якісь нюанси. Залишилася на поверхні вода не є критичною, але при її замерзанні є велика ймовірність, що може пошкодитися покриття.

Для того, щоб поверхня покрівлі залишалася сухою при рясних опадах, слід приділити особливу увагу водовідведення. Можна використовувати в комплексі з іншими водовідведенням трап, який буде направляти воду в стічні труби, після чого вода потрапляє в грунт або каналізацію, можливо навіть в спеціальну ємність. Для того, щоб відтік води здійснювався ефективно, трап розміщують у нижній частині покрівлі і обов'язково повинен бути зроблений невеликий нахил. Трапів має бути кілька, якщо закупорится основною, і всі вони повинні бути підключені до однієї труби.

Місце, де буде монтуватися трап має бути герметизировано, щоб волога не проникала під покрівлю. Як раз двохкорпусний трап з притискним фланцем і бітумної мембраною відмінно підійде для вирішення цієї задачі. Бітумна мембрана служить додатковою гідроізоляцією.

При розрахунку водовідведення слід враховувати площу даху, рівень атмосферних опадів в регіоні проживання, також рівень нахилу покрівельних скатів.

Плоский дах дає ряд переваг, тому що на ній можна розмістити зону відпочинку, зробити сад або повноцінний житловий поверх і багато іншого, залежно від фантазії. Тому багато забудовників у приватному секторі віддають перевагу саме цей варіант.