Вибираємо промислові трапи. Загальні рекомендації

Промислові трапи ефективно вирішують проблему збору та відведення стічних вод на підприємствах харчової промисловості (пивоварні, кондитерські та консервні цехи, молокозаводи тощо), закладах громадського харчування (кухні в барах, ресторанах, їдальнях тощо), на хімічних, фармацевтичних фабриках і будь-яких інших виробництвах з високим рівнем санітарно-гігієнічних вимог.

Вибір тієї чи іншої моделі трапа не складе труднощів, якщо це заздалегідь продумано за проектом. Якщо ж це не продумано заздалегідь, монтажні організації вибирають трапи по багатьом параметрам, що підходять для даного приміщення: по висоті, підключення до труби, пропускної здатності, антискольжению та ін.

Хочемо дати Вам декілька рекомендацій по вибору того чи іншого типу трапа. Нижче наведені 4 основних пункти, завдяки яким Ви зможете правильно зробити вибір і залишитися задоволеними результатом.

Вибираємо відповідну модель трапа в залежності від конструкції підлоги: однокорпусні або двокорпусні; кругла або квадратна решітка.

Трапи можуть бути без регулювання або з регулюванням верхній частині.
 

 

  

Однокорпусні без регулювання висоти

Застосування:

  • простота установки
  • зони, у яких герметичність не залежить від самого трапа

Двокорпусні трапи з можливістю регулювання висоти.

Застосування:

  • коли на початкових етапах не позначений рівень підлоги
  • підлогу, в якому гідроізоляція не підключається до трапа

 

Визначити місце розташування, розмір, орієнтацію і глибину дна. Від цього буде залежати вихід трапа

Вертикальний вихід

ᴓ75, 110, 160, 210мм для трапів моделі QP
 

ᴓ 50, 75, 110 мм для трапів напівпрофесійних QS серії та серії Міні QM.

 

Горизонтальний вихід
ᴓ75, 110, 160, 210мм для трапів моделі QP


ᴓ 50, 75, 110 мм для трапів напівпрофесійних QS серії та серії Міні QM.

 

Пропускна здатність – один з важливих критеріїв. Фактична пропускна здатність залежить від декількох параметрів: розмір і висота трапа, висота верхньої частини, наявність сміттєзбірника

СЕРІЯ

Модель, параметри

Пропускна здатність, л/с

 

 

 

 

QP професійна

сміттєзбірник об'ємом 0,3 л і 0,4 л

Решітка 200х200; 250х250мм Вертикальний вихід 75, 110мм
Горизонтальний вихід 110мм

 

4,5

Решітка 300х300мм
Вертикальний вихід 110мм
Горизонтальний вихід 110мм
 

 

8

 

Решітка 400х400мм
Вертикальний вихід 200мм
Горизонтальний вихід 200мм


12

 

QS напівпрофесійна
сміттєзбірник малий

Решітка 200х200; 300х300; 400х400мм
Вертикальний вихід 110мм
Горизонтальний вихід 110мм


1,2

QM міні
сито

Решітка 150х150; 200х200мм
Вертикальний вихід 110мм
Горизонтальний вихід 110мм


1,2

 

Вибір решітки залежить від декількох умов: навантаження, опір ковзанню, гігієнічні властивості.

У промислових трапів решітки пройшли випробування і були класифіковані згідно з європейським стандартом EN1253.
Існує наступні класи навантаження:
Клас навантаження К3 (3кН) – до 200 кг. Для зон без руху транспорту (душові, готелі, школи, розважальні комплекси та ін). Покрівлі, тераси, басейни і кухні.

Клас навантаження L15 (15кН) – до 1000 кг. Для зон з рухом легких транспортних засобів. Цехи, лабораторії, склади.

Клас навантаження M125 (125кН) – до 8333 кг. Зони з нормальним або інтенсивним рух транспорту. Кухні, холодильники, обробні цехи.

Опір ковзанню. Подскальзывание на кухнях і на харчових виробництвах може стати причиною досить серйозних нещасних випадків. Тому необхідно підбирати системи водовідведення, а саме, решітки з підвищеним опором до ковзання.

Опір ковзанню позначається літерою R. Трапи з гратчастим або комірчастою структурою володіє підвищеним коефіцієнтом ковзання, що ідеально впишеться на будь-яке виробництво, де середня або інтенсивний рух.

Як бачите, вибрати промислові трапи зовсім нескладно. Цей винахід не тільки має масу переваг, а також виконує важливу функцію на промисловому підприємстві.