Що таке інсталяція для унітазу

Нові тенденції і розробки в сфері сантехнічної індустрії пропонують зробити ремонт в санвузлі не тільки красивим, але і більш компактним. До таких пристроїв ставитися унітаз з інсталяцією. Особлива конструкція дозволяє економити місце і виглядає значно сучасніше, ніж звичні унітази. Сьогодні розповімо, що являє собою така конструкція і в чому її відмінності від звичних нам унітазів.

Які особливості інсталяції унітазу

Головна особливість інсталяції-особливий монтаж, при якому вся конструкція кріпитися за металевою рамою впритул до стін або ж повністю встановлюватися в саму площину стіни. Видимими залишаються тільки сам унітаз і декоративна кнопка для змиву води. Ця особливість дозволяє економити місце в туалеті, що особливо важливо для будівель старого типу з малою площею сантехнічних вузлів. Також, завдяки компактності, такі конструкції широко затребувані в дизайнерських інтер'єрах. Вони дозволяють експериментувати з простором санвузла і міняти точки розташування комунікацій.

Великий плюс інсталяції унітазу-візуальне розширення простору, яке з такою системою виглядає зовсім інакше, ніж зі звичайною сантехнікою. Інсталяція допомагає заховати труби і комунікації, зробити санвузол акуратніше і ергономічніше. Міцність металевої рамної конструкції забезпечує надійне кріплення сантехнічних приладів навіть великих розмірів без ризику обвалення.

У більшості системи інсталяцій оснащені безшумним зливом. На практиці це дозволяє підвищити комфорт користування і позбутися від шумів, що особливо важливо при сусідстві санвузла, наприклад, з кухнею.
 

Чим інсталяція відрізняється від звичайного унітазу

  • Система витримує великі навантаження - 400-450 кг, а значить, дозволяє вільно користуватися інсталяцією людям з великою вагою.
  • Монтувати інсталяцію можна в будь-якому зручному місці, вона підходить для установки в гіпсокартонних і модельних конструкціях.
  • Підвісна конструкція унітазу роблять прибирання у ванній кімнаті значно простіше. Труба йде в стіну, а на підлозі залишається відкритий простір, яке легко можна вимити ганчіркою, або навіть запустивши робота прибиральника.
  • Практично будь-який унітаз можна вмонтувати в підвісну систему. Кріплення виготовляються за стандартами, а значить, вибір не буде обмежений декількома моделями. Вибирайте будь-який розмір і форму на свій смак.
  • Зовнішній вигляд, коли бачок і труби заховані в стіну, ідеально підходить для сучасних дизайнерських ремонтів. Інсталяцію широко використовують для установки в квартирах і будинках, розважальних установах, сучасних готелях.

     


Подитожим: установка конструкції досить складна, так як потрібно ретельно планувати всі нюанси. Після монтажу виправити якісь невраховані деталі буде значно довше і дорожче, ніж при монтажі звичайного унітазу без інсталяції.

Які бувають інсталяції

Інсталяції поділяються на блокові і рамкові. Перший варіант призначений для установки до капітальних стін, і конструкція монтується за допомогою анкерних болтів. Рамкова конструкція буде потрібно для монтажу до не капітальних стін і перегородок. Основне навантаження припадати на раму і ніжки конструкції, що робить її стійкою, надійною і довговічною. Фахівці рекомендують залишати люк або віконце на інсталяції, яке забезпечить доступ до комунікацій в разі технічних проблем.