Диспенсер для паперових рушників в рулонах

Останнім часом паперові рушники стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони дуже практичні, зручні і доступні за ціною. І все частіше люди віддають переваги саме їм, а не звичайним рушникам, особливо на кухні. Однак для того, щоб користуватися паперовими рушниками було зручніше, існує спеціальний тримач – диспенсер.

Що таке диспенсер

Саме поняття диспенсер з'явилося відносно недавно. Але, незважаючи на дивина поняття, сам прилад дуже простий. За фактом, диспенсер - це пристрій, який видає що-небудь порціями. Це може бути плівка, фольга або, в нашому випадку, паперові рушники.

Такі аксесуари найчастіше зустрічаються на кухні або у ванній. При цьому їх використовують не тільки в домашніх умовах, але і в ресторанах та інших громадських місцях.

Види диспенсерів

Хоч і з'явилися такі аксесуари недавно, але вже сьогодні можна знайти різноманітні варіанти. Існують настінні або настільні варіанти, диспенсер для серветок в листах, з центральною витяжкою, сенсорні, автоматичні і т.д. насправді варіантів досить багато і те, який саме вибрати, залежить безпосередньо від самих рушників.


Один з найбільш поширених варіантів – диспенсер для паперових рушників з внутрішнім витягуванням. Такий аксесуар передбачає витягування рушників через нижній отвір. Виготовляється найчастіше з прозорою кришкою, що дає можливість контролювати наявність рушників в пристрої і вчасно її поповнювати. Такі Диспенсери найчастіше зустрічаються в туалетах з досить великою відвідуваністю. Однак і в інших приміщеннях такий диспенсер буде не зайвим.

Якщо вибрати диспенсер з ключем, то його можна використовувати в громадських місцях, барах, ресторанах і кафе. Замок захистить від крадіжки рушників, проте зовсім не ускладнить їх заміну.

Як правильно вибрати диспенсер

При виборі, перш за все, зверніть увагу на розмір. Адже даний аксесуар не повинен займати багато місця і мати легкий доступ. Необов'язково вибирати супер сучасні і модні Диспенсери. Звичайного диспенсера цілком достатньо для домашніх потреб. Він простий у використанні, а його призначення таке ж, як і у дорогого аналога.

Перед покупкою лише варто визначитися з тим, якими саме паперовими рушниками ви плануєте користуватися найчастіше: рулонними або листовими. А також врахувати розмір звичних для вас рушників. Тоді і вибрати відповідний диспенсер вам буде зовсім нескладно.


Якщо ви купуєте диспенсер для домашнього користування, то краще зробити вибір на користь більш компактних моделей. Так, вони не займуть багато місця на вашій кухні або у ванні.

Якщо виходити зі способу кріплення, то настінними користуватися зручніше. Але якщо в сім'ї є діти, варто це враховувати і вішати диспенсер так, щоб дитина могла дотягнутися.

Диспенсер - нехай і не найнеобхідніший аксесуар у вашому побуті, але точно дуже зручний. Він захистить рушники від зайвої вологи і виключить можливість відразу брати кілька рушників.