Диспенсер для туалетного паперу з боковим витягуванням

Диспенсером, тобто свого роду дозатором, називають спеціальний аксесуар для санвузла — бокс, в який поміщається рулон туалетного паперу. Такі роздавальники дозволяють економніше витрачати папір і захистити її від пилу або попадання вологи. Закритий короб, в який ховається рулон, дозволяє підвищити гігієнічність користування туалетом, що особливо важливо в місцях громадського користування. Сьогодні розповімо про Диспенсери з боковим витягуванням — в чому їх перевага і якими бувають ці на перший погляд найпростіші аксесуари.

Що таке Бічне витягування
 

Диспенсери бувають з нижнім і боковим витягуванням, як нескладно здогадатися, в першому випадку забір паперу відбувається знизу, у другому — збоку. На практиці такі Диспенсери не сильно відрізняються, але за відгуками користуватися утримувачем з боковим витягуванням зручніше.


 

Види диспенсерів

Тримачі туалетного паперу закритого типу випускаються в різних розмірах: найпопулярніші 250х250х160 мм і 215х200х135 мм.перший варіант розрахований на користування в громадських місцях з інтенсивним трафіком — на вокзалах, в аеропортах, лікарнях, госпіталях, розважальних центрах. Другий вид розміру підходить для стандартного рулону паперу і призначений для місць з невеликою кількістю відвідувачів: садків, шкіл, інших навчальних закладів і домашнього використання.

Матеріалом для виробництва диспенсерів зазвичай служить міцним АВС пластик. Матеріал має стійкість до механічних впливів, вважається антивандальним видом пластикатів. Крім цього, АВС пластик стійкий до впливу вологи, корозії, окислення, впливу агресивної побутової хімії. Обробляти пластиковий аксесуар можна будь-якими дезінфікуючими складами, що особливо важливо при облаштуванні такими диспенсерами лікарень, поліклінік, туалетів в палатах та ін.

Після того як закінчується папір, диспенсер відкривається за допомогою спеціального замка. Іноді в комплекті до замку є спеціальний ключ, іноді модель має замок стандартного типу без ключа.

Колірна палітра цих аксесуарів досить широка: вони бувають білого, сірого, чорного кольору, можуть бути напівпрозорими або з імітацією кольору хромованої сталі. Така різноманітність дозволяє вибрати диспенсер під будь-який інтер'єр санвузла. Кріпити диспенсер варто на стіну в спеціальні монтажні отвори на відстані витягнутої руки від краю унітазу. Оптимальна висота 60-70 см від рівня підлоги.