Диспенсер для туалетного паперу - на якій висоті повісити

Для того, щоб санвузол був функціональним, недостатньо зробити сучасний ремонт і купити всі необхідні аксесуар. Такі речі, як роздавальник одноразових накладок, паперові рушники і тримач для туалетного паперу необхідно грамотно розмістити, орієнтуючись на площу і конфігурацію санвузла. Сьогодні розповімо про те, як правильно розміщувати диспенсер для туалетного паперу таким чином, щоб користуватися цим аксесуаром було зручно.

Диспенсер: як вибрати

Роздавальники туалетного паперу - вони ж Диспенсери-це прості аксесуари, які монтують на стіну біля унітазу. Всередину короба поміщається рулон туалетного паперу, яка в міру потреби просто відривається, чіпляючись за спеціальні прорізи. Такі аксесуари випускають різних форм, розмірів і з різних матеріалів. Для домашнього користування цілком підходять пластикові Диспенсери - вони недорогі, функціональні і прості в догляді. Наприклад, наш диспенсер для туалетного паперу міні-джамбо має розміри всього 240х210х120 мм, зроблений з ударостійкого пластику і оптимально підходить для домашнього користування або експлуатації в кабінках в громадських місцях.

В асортименті є подібна модель з розмірами 260х235х130мм, куди можна помістити рулон крупніше — це зручно і вдома, і в місцях з великим скупченням людей. Добре себе зарекомендували пластикові Диспенсери великих розмірів 250х250х160 мм.Всі ці аксесуари мають закриту систему, коли рулон знаходиться всередині короба, а значить, забезпечують гігієнічність користування санвузлом.

З плюсів також варто відзначити можливість обробки пластика будь-якими дезінфікуючими складами і, звичайно, економність використання — не варто забувати, що, в першу чергу, диспенсер призначений для економного використання паперу.

Як повісити диспенсер

Необхідно розміщувати диспенсер на відстані витягнутої руки праворуч від унітазу. Висота монтажу-60-70 см від підлоги, тобто на цьому рівні повинна розміщуватися нижня частина диспенсера. Такі параметри зручні для домашніх санвузлів і кабінок громадського користування. Якщо конфігурація приміщення не дозволяє розмістити диспенсер праворуч, Його поміщає зліва від унітазу або кріплять на стіну за бачком.

Для туалетів, якими користуються люди з обмеженими можливостями, норми будуть трохи відрізнятися. Адаптований санвузол для малорухливих груп населення повинен мати спеціальні поручні, які допоможуть утриматися під час переміщення людини з коляски на унітаз. А для цього необхідний більший простір, ніж для стандартних туалетів. Розміщувати диспенсер в такому приміщенні потрібно на відстані 30-40 см від краю унітазу, висота монтажу від 60 см до 110 см, в залежності від конфігурації поручнів.