Диспенсери для туалетного паперу: пластик або метал

Тримачі для туалетного паперу - дуже зручний атрибут, який використовується як в домашніх умовах, так і в громадських туалетах. І варто його прибрати, як відразу ми починаємо відчувати дискомфорт.

Диспенсери для туалетного паперу винайдені досить давно і дуже швидко знайшли свою популярність. До того ж, коштують вони недорого, а вибір настільки великий, що підібрати його можна за розміром, формою, кольором, матеріалом і т. д.

Якщо говорити про зовнішній вигляд, то вибір диспенсера полягає виключно в особистих перевагах. А ось питання в тому, який диспенсер вибрати: пластиковий або металевий, хвилює багатьох. Для цього варто уважно вивчити всі переваги і недоліки обох видів.


 

Пластиковий або металевий тримач для туалетного паперу?

Для того, щоб визначитися з вибором, найкраще вивчити всі характеристики власників. Найбільшою популярністю все-таки користуються пластикові Диспенсери - і це не випадково. Вони мають ряд переваг, якщо порівнювати з металевими:

  • простота догляду. На тримачі з пластика не так видно розводи від води або сліди від рук. А для їх видалення досить протерти вологою ганчіркою.
  • доступна вартість. На відміну від диспенсерів з нержавіючої сталі, пластикові коштують зовсім недорого.
  • різноманітність варіантів.
  • універсальність. Застосовувати такі тримачі можна як в домашніх умовах, так і в різних установах.
     


Якщо говорити про недоліки, то в пластиковому тримачі він один – відносна крихкість. Пластмаса, якою б міцною вона не була, більше схильна до різних механічних пошкоджень. Однак цей недолік легко компенсується невеликою вартістю. У разі виходу з ладу, пластиковий диспенсер не складе труднощів замінити на новий.
 

Як правильно вибрати диспенсер?

Вибрати диспенсер серед величезного асортименту не складе великих труднощів. Але перше, на що ви повинні звернути увагу – тип пристрою. Так, існують листові тримачі і рулонні. Відповідно рулонні пристрої призначені для папери в рулонах, листовий - для паперу окремими аркушами. Тому і вибір залежить виключно від того, кокой папером звикли користуватися ви.

Основні критерії: колір, тип кріплення і т. д. – справа індивідуальна.

Якщо вибір стоїть між відкритим і закритим пристроєм, то краще вибирати другий варіант. І хоч відкриті більш прості у використанні: вони кріпляться до стіни і на нього надягають рулон, закриті Диспенсери більш гігієнічні. Вони захищають папір від пилу і вологи, а також запобігають тактильний контакт.

Бувають також диспенсери для двох рулонів. Актуальними такі тримачі будуть в місцях з великою прохідністю.
 


Вибір власників туалетного паперу настільки великий, що кожен без зусиль знайде свій ідеальний варіант.