Дозатори для рідкого мила і антисептика: які бувають

У сучасному світі функціональні дозатори для рідкого мила і антисептика — сувора необхідність, без якої не може обійтися жодне громадське місце. Санвузли готелів, ресторанів, місць великого скупчення людей в торгових центрах, кінотеатрах, на вокзалах, в госпіталях і лікарнях — всі подібні заклади повинні бути забезпечені гігієнічними дозуючими аксесуарами, які відповідають всім санітарним нормам. Одними з таких практичних в експлуатації вважаються дозатор і Диспенсери, і саме про них і піде мова.

Які бувають дозатори

В першу чергу дозатори виробляються з двох матеріалів — пластика і нержавіючої сталі 304. Пластикові варіанти-дешевше, добре зарекомендували себе в побутовому користуванні, так як пластик не чутливий до впливу вологи, стійкий до хімічних впливів, не окислюється і не схильний до ерозії. Дозатори з нержавіючої сталі - це більш дорогий аксесуар, проте вартість виправдана рядом переваг, в порівнянні з пластиком.
В першу чергу, нержавійка не тендітна і не боїться механічних пошкоджень. Пластик просто може розбитися при падінні на підлогу. По-друге, нержавіюча сталь, покрита хромом (а саме такі Диспенсери представлені на сайті) прослужить кілька десятків років, так як нечутлива ні до впливу вологи, ні до хімічних реагентів. Ми використовуємо сплав 304, який характеризується підвищеною корозійною стійкістю - а значить, диспансер не поржавіє, не з'являться плями, наліт і сліди окислення. Ще одна перевага таких аксесуарів-стильний зовнішній вигляд, який відповідає сучасним тенденціям дизайну ванних кімнат і санвузлів.

За способом установки, дозатори можна поділити на настінний і настільний. Перші відповідно мають ряд отворів під кріплення і легко встановлюються на стіну біля умивальника або в будь-якому іншому необхідному місці. Настільні дозатори призначені для використання в будь-якому зручному місці, наприклад, на ресепшен готелю, при вхідних дверях в магазин, на столі в ресторані або кафе. У такий дозатор наливають антисептик Дезінфектор і ставлять там, де є необхідність зробити гігієнічну обробку рук. До речі, багато настільні Диспенсери забезпечені рядом отворів під монтаж на стіну, тому їх можна назвати універсальними.


 

За механізмом дозатори діляться на стандартний і ліктьовий. Стандартні дозатори припускають безпосередній дотик рукою до кнопки дозування, а ось ліктьові дозволити не торкатися руками до дозатора, і натискати на кнопку за допомогою ліктя. Така особливість вкрай корисна в місцях громадського користування-лікарнях, госпіталях, поліклініках, на вокзалах і в будь-якому іншому громадському місці. Гігієнічність таких дозаторів значно вище, так як немає необхідності чіпати руками кнопку дозатора відсутня.

Існує ще одна цікава категорія дозаторів - з функцією спінювання. Такі аксесуари зручні для використання в приватних ваннах і душових, оскільки при натисканні на клавішу дозатор видасть не рідке мило, а вже спінену субстанцію.

Переваги дозаторів для мила і дезінфектора

  • Економність. Дозатор видає фіксовану порцію мила або антисептика, що дозволяє економніше витрачати засіб.
  • Гігієнічність. На поверхні нержавіючої сталі і пластика не утворюється сприятливе середовище для розмноження хвороботворних мікроорганізмів, матеріали легко піддаються дезінфекції стандартними спиртовмісними речовинами. Крім того, ліктьові дозатори припускають максимально гігієнічний процес користування, коли до дозатора навіть не потрібно торкатися руками.
  • Стильний дизайн. Сучасний зовнішній вигляд дозволяє підібрати гарний аксесуар для будь — якого дизайну інтер'єру-в будинку, готелі або розважальному центрі.
  • Довговічність. Використані матеріали зарекомендували себе в якості міцних, надійних, стійких до впливу вологи і агресивного середовища, що значно збільшує термін експлуатації дозаторів.