Дюропласт або термопласт? Яку кришку вибрати

Сучасний ринок пропонує масу матеріалів, з яких виробляють різні побутові предмети, в тому числі і кришки для унітазів. Мабуть, найпоширеніші на даний момент-дюропласт і термопласт. Про те, в чому відмінність цих виробів і якому віддати перевагу — і піде мова.

Термопласт

Термопласт - це штучний матеріал, один з видів пластику. Кришки для унітазів з термопласту дешевше, ніж з дюропласта і пов'язано це з більш простою технологією його виробництва. На дотик термопласт гладкий, трохи слизький. У більшості, Кришки для унітазів виробляють з ударостійкого пластику, що забезпечує достатній термін служби і стійкість до механічних пошкоджень. Величезний плюс-матеріал зберігає оптимальну температуру, що в момент, коли в квартирі не включили опалення, але вже холодно, стає досить важливим фактором.

Догляд за кришками з термопласта досить простий. Вони легко миються стандартними засобами, без використання агресивної хімії. До мінусів варто віднести факт того, що використовувати агресивні речовини при митті таких кришок не варто, вони пошкоджують покриття. Протягом часу можливе вигоряння яскравого білого кольору, він набуває неохайний жовтий відтінок. Також матеріал боїться абразивів-чистити щіткою, металевим йоржиком або іншими дряпають предмета таку кришку не вийде. Невисока ціна, однак, дозволяє досить часто міняти термопластикові кришки на нові, що в загальному нівелює всі недоліки.

Дюропласт

Дюропласт у свою чергу нагадує кераміку, він важче і міцніше звичайного пластику. Виглядає така кришка краще, ніж традиційний пластик, та й на дотик нагадує фарфор або щось подібне.

Матеріал не боїться впливу агресивних речовин — кислот, лугів та іншої хімії, що робить його краще термопласта. Також матеріал стійкий до температурного впливу. Ті самі горезвісні кришки з підігрівом роблять саме з дюропласта.

Особлива молекулярна структура речовини дозволяє покривати вироби з дюропласта спеціальними антибактеріальними покриттями, що значно підвищує гігієнічність цього предмета. Бактерії не здатні розмножуватися на таких кришках, що значно зменшує ризики бактеріальних захворювань в наслідок контакту з патогенною флорою.

Що вибрати: термопласт або дюропласт

Обидва матеріали виробляються в будь-якому забарвленні, і вибрати оформлення санвузла ви можете на свій смак. Якщо стосується експлуатаційних характеристик, то кожен з матеріалів виправдовує свою вартість. Термопласт-недовговічний, але недорогий матеріал, і кришку з нього можна міняти досить часто.

 

 

Дюропласт-дорожче, проте довговічніше. Одного разу купивши таку кришку, ви забудете про питання вибору нової на кілька років, а може і більше. Для підвищення терміну експлуатації дюропластовие вироби рекомендовано постачати функцією мікроліфта, яка автоматично піднімає і опускає кришку, робить це плавно, без додаткових навантажень.