Інсталяція для підвісного унітазу

Сучасний ремонт в санвузлі часто включає монтаж інсталяції для підвісного унітазу. По суті, це проста конструкція, яка дозволяє заховати всі комунікації і труби від сторонніх очей, і залишити видимими тільки сам унітаз і кнопку змиву. Сьогодні поговоримо про те, які переваги є у інсталяцій для унітазу і якими бувають ці пристосування.

Переваги інсталяції для унітазу

  • Стильний дизайн
    Погодьтеся, санвузол, де не видно труби, стики та інші комунікаційні елементи виглядає значно акуратніше, сучасніше і солідніше. Інсталяції стають просто необхідними в разі, якщо ви робите авторський, дизайнерський ремонт в квартирі, тому як псувати продуманий стиль санвузла звичайним унітазом з бачком буде, як мінімум, нерозумно.
     
  • Ергономічність
    Інсталяції з підвісним унітазом допомагає економити цінний простір, що особливо важливо в приміщеннях маленької площі. Компактне розташування дозволить візуально розширити навіть дуже маленьку туалетну кімнату.
     
  • Простота догляду.
    Оскільки навісний унітаз не впирається в підлогу, процес прибирання та миття підлог стає значно простіше. Відсутні місця для скупчення пилу, а значить, підтримувати чистоту в приміщенні буде значно простіше.
     
  • Низький рівень шуму
    Труби і бачок ховають в спеціальну нішу, яку поверх закривають панелями. Це означає, що рівень шуму від набирається бачка буде значно менше, в більшості випадків — практично нечутний. Можливо, цей критерій здається вам не настільки важливим, але повірте: якщо туалет сусідить з кухнею або житловою кімнатою, низький рівень шуму — величезний плюс.
     
  • Широкий функціонал
    Монтувати навісний унітаз з інсталяцією можна в будь-якому місці, не маючи суворої прив'язки до каналізаційних комунікацій. Можна експериментувати з простором в туалеті і переміщати унітаз в будь-яку зручну точку.


Варто обумовити той факт, що після установки навісної системи, досить складно внести зміни в уже змонтовану конструкцію. Тому варто заздалегідь обміркувати всі ЗА і проти установки навісний конструкції в конкретному місці. В іншому випадку перенести інсталяцію буде клопітно і недешево.
 


Види інсталяцій

Поділити всі інсталяції За типом можна на 2 групи:

  • Блочний
  • Рамний


Перший вид вимагає установки у капітальної конструкції-стіни. Цей вид значно дешевше, швидше монтується і менш функціональний.

Другий вид — рамні інсталяції - можна встановлювати в будь-якому місці, незалежно від наявності капітальних стін. Їх використовують для монтажу в приміщеннях з гіпсокартонними перегородками, в модульних конструкціях і т.д. коштує рамна інсталяція дорожче, але гарантує стійкість, міцність і довговічність.

По конфігурації бувають:

  • Звичайні інсталяції з висотою 1,1 м і шириною до 0,5 м.Глибина ніші для таких інсталяцій близько 15-20 см, чого цілком достатньо для розміщення зливного бачка достатньої ємності.
  • Занижені інсталяції для монтажу у важкодоступних місцях, наприклад, під вікном, з висотою рами не більше 80-82 см.
  • Кутові використовують в приміщення з обмеженим простором, коли потрібно «втопити» унітаз в кут.
  • Лінійні види припускають установку не тільки унітазу, а декількох сантехнічних приладів в ряд. Наприклад, це можуть раковина і біде, розміщені поруч з підвісним унітазом.
  • Двосторонні інсталяції користуються широким попитом для установки в громадських місцях, наприклад, в туалеті великого торгового центру, офісної будівлі, вокзалу. Вони доречні скрізь, де є великий трафік людей і необхідно розмістити на обмеженій площі кілька сантехнічних приладів.