Як правильно обрати сидіння для унітазу: прості поради

Здавалося б, сидіння для унітазу - досить проста і невигадлива річ. Однак неправильний вибір може бути чреватий не тільки проблемами в процесі експлуатації, але і пошкодженням самого унітазу, який коштує чималих грошей. Неякісні матеріали, непродумана фурнітура і конфігурація — всі ці речі здатні завдати шкоди тонкої емалі і керамічному матеріалу, а також перетворити процес прибирання та миття сантехніки — в справжнє випробування на міцність. Тому пару простих порад щодо вибору зручного і функціонального сидіння знадобляться для тих хто .

Матеріал

Мабуть, це головний критерій вибору сидіння для унітазу. Не будемо акцентувати увагу на пластикових сидіннях з поролоном, і вже тим більше дерев'яних стільчиках, які абсолютно непридатні в сучасних санвузлах. Благо, сучасний ринок пропонує масу інноваційних, практичних, функціональних матеріалів.

Головними для виробництва зараз виступають два матеріали - дюропласт і похідні пластику — полівінілхлорид, поліпропілен і т. п. Пластик-недорогий і функціональний матеріал, який має невелику вагу, легко монтується, простий в експлуатації і догляді. Такі сидіння не втрачає білизну, не жовтіють з плином часу. Це-оптимальний варіант бюджетного сидіння для домашнього санвузла.

Дюропласт в свою чергу-матеріал з сегмента люкс, за зовнішнім виглядом і тактильно нагадує кераміку. Він міцний, не боїться агресивної хімії, відрізняється довговічністю і стійкістю до механічних приміщень.

Дюропластові сидіння добре підійдуть для місць громадського користування з великим трафіком людей, так як витримують великі навантаження і легко піддаються дезінфекції агресивною хімією.

 

 

Монтаж і кріплення

Оптимальний варіант матеріалу кріплень-метал, так як саме він має стійкість до агресивних факторів і механічних впливів. Кріплення можуть бути стандартними або швидкознімними. Другий варіант носить назву Quick Release і дозволяє швидко знімати сидіння для прибирання і також легко і швидко встановлювати його в належне місце. Відбувається процес зняття буквально в один-два клацання.

Додаткова функція — мікроліфт, яка дозволяє закривати кришку плавно, без участі користувача. Не варто сприймати цю функцію як непотрібний атрибут, адже крім безшумного закриття, плавний хід кришки гарантує цілісність самого унітазу, зберігає емаль від мікротріщин і інших пошкоджень, що наносяться ударними навантаженнями.

Можна купити Сидіння з мікроліфтом на закриття, можна забезпечити унітаз системою, яка буде відкривати кришку, коли людина заходить в санвузол. Особливо ця функція хороша в питанні гігієнічності: чим менше дотиків навіть до домашнього унітазу, тим краще. Сім'ї з дітьми по достоїнству цінують цю функцію, так як за малюками, які тільки «пересідають» з горщика на дорослий туалет досить складно встежити. А маючи в арсеналі функцію автоматичного відкривання / закривання кришки відвідування санвузла дитиною буде в рази гігієнічніше.

 

 

Антибактеріальні покриття

Ще одна вкрай корисна фішка в плані гігієни-додавання іонів срібла в матеріал сидіння. Так, дана характеристика властива тільки дорогим сидінням, проте виправдовує вкладення на всі сто. Принцип полягає в тому, що хвороботворні бактерії не здатні розмножуватися на подібній поверхні, а це означає, що туалет стане в десятки разів гігієнічніше. Подібні кришки не вимагають особливо догляду, хлорування або іншої агресивної обробки. Досить робити гігієнічне прибирання простим мильним розчином.