Як працює дозатор для рідкого мила

Останнім часом звичайні мильниці все частіше зустрічаються в будинках і різних установах. Адже, незважаючи на те, що мило призначене для захисту від бактерій, мильниця – відмінне середовище для їх розмноження. До того ж на зміну мильницям прийшли більш сучасні та безпечні девайси – диспенсери. Вони дуже прості в експлуатації, гігієнічні, мають тривалий термін служби і коштують недорого

Диспенсер (він же дозатор) - спеціальна ємність для рідкого мила. Він дозволяє економити витрату миючої речовини і забезпечує максимальну гігієнічність. Мило, при цьому, видається оптимальною порцією. Її цілком достатньо, щоб ретельно помити руки. При цьому зведений практично до мінімуму контакт з різними поверхнями.

Як працює дозатор?

Якщо про призначення дозатора все зрозуміло, то ось як вона працює - ні. Принцип роботи різних дозаторів, перш за все, залежить від його різновиду. Так, всі диспенсери ділять на механічні та сенсорні.

Механічні дозатори більш прості в роботі. Вони подають мило тоді, коли натискається кнопка або важіль. Якщо говорити про переваги такого дозатора, то, мабуть, найбільш значущим є бюджетність. Їх дуже часто обирають для кафе, лікарень, громадських туалетів і т. д.

Що стосується сенсорних девайсів, то їх конструкція складніше. Вони обладнані спеціальними інфрачервоними датчиками. Мило подається тоді, коли проводять долонею в зоні охоплення такого датчика. Саме так запускається подача миючого засобу. Автоматичні пристрої коштують дорожче механічних, проте є більш безпечними. Обумовлено це тим, що сенсорний дозатор не потребує безпосереднього контакту.

Існує ще ліктьовий дозатор. Однак принцип роботи його схожий зі звичайним механічним пристроєм. Подача мила або антисептика відбувається після натискання важеля. Такий вид - відмінний варіант для точок з великим потоком відвідувачів. Головна перевага - мінімізація контакту з відкритою ділянкою тіла. Важіль призначений для натискання ліктем.

Як вибрати дозатор?

Асортимент дозаторів настільки великий, що часто проблемою стає саме вибір серед наявних пропозицій. Ключовим критерієм в будь-якому випадку стає тип дозатору. І тут все залежить від кількості частоти користування, для місць з великим потоком відвідувачів все ж краще придбати сенсорні дозатори. Якщо говорити про побутове використання або застосування в приміщеннях з маленькою кількістю людей, то можна встановити і механічний дозатор.
 


 

Якщо говорити про матеріал, з якого виготовляють дозатори, то це метал або пластик. Металеві девайси хоч і виглядають стильно, але і коштують дорожче. До того ж для підтримки привабливого вигляду їх постійно необхідно протирати від бруду. Пластикові дозатори більш доступні за ціною і не вимагають за собою особливого догляду. Ну а в разі появи пошкоджень – такий дозатор буде просто замінити на новий.