Як вибрати дитяче сидіння для унітазу

Малюки схильні копіювати поведінку дорослих, саме тому часто відбувається ситуація, коли тільки навчившись користуватися горщиком, малюк намагається якомога швидше перебратися на великий повноцінний унітаз. Психологи стверджують, що це-один із проявів психічної схильності дітей до «дорослості». Тому, в разі якщо ваш малюк проявляє активне бажання ходити в санвузол так само, як це роблять мама з татом, не варто заважати. А ось для того щоб процес був гігієнічним і зручним, варто подумати про відповідні аксесуари. Зокрема-про покупку якісного та функціонального дитячого сидіння для унітазу.

На що звернути увагу

Природно, що сучасний ринок пропонує масу варіантів цього продукту. Однак далеко не всі заслуговують на увагу і придатні для повноцінної експлуатації. Для того щоб не витрачати кошти і довго не шукати сидіння для малюка, варто звернути увага на такі фактори:


 

  1. Матеріал. Помилковим буде вважати, що м'яке сидіння — саме пріоритетне. Моделі з пластику або фанери, покриті поролоном — не найкращий варіант в плані гігієни. Крім цього, поролон швидко зношується, рветься і продавлюється. А якщо в будинку ще є і Домашні тварини — про такі сидіння варто забути назавжди. Кращі варіанти сидінь з термопластика-стійкого до механічних впливів і в той же момент гладкого матеріалу.

    Звернути увагу: термопласт не слизький, і ваш малюк не буде відчувати дискомфорт, в той же момент цей вид пластмаси досить гладкий. Крім того, догляд за виробами з термопласта досить простий. Матеріал не боїться агресивної хімії, дезінфікуючих засобів, але і відмінно відмивається простою водою з милом. Окремо варто відзначити стійкість до механічних пошкоджень — подряпати термопласт досить складно.
     
  2. Жорсткість конструкції. Занадто м'які дитячі сидіння досить швидко виходять з ладу, так як продавлюються вагою дитини. Віддавайте перевагу жорстким або сидінням середньої жорсткості конструкції.
  3. Гігієнічність - наявність антибактеріального покриття або іонів срібла в матеріалі. Ці особливості дозволять, не турбується про гігієнічність походу в туалет, адже сам матеріал буде виключати розмноження хвороботворних бактерій. Погодимося, коштують такі вироби не дешево, проте гігієнічний стан туалетного приладдя — далеко не останнє питання у виборі даного аксесуара.


     
  4. Наявність функції microlift. Вкрай корисна річ, якщо дитина не схильний акуратно користуватися предметами побуту. Функція microlift автоматично закриває кришку після користування унітазом, а це означає, що ударне навантаження на тендітну кераміку зменшується в десятки разів. Таким чином можна уникнути появи мікротріщин на площині кераміки, і тим самим продовжити термін експлуатації унітазу.
  5. Можливість швидкого зняття. Так звана Quick Release, тобто можливість швидко зняти кришку для миття та інших гігієнічних процедур-це те, що по достоїнству оцінять батьки в процесі прибирання в туалеті. Кришки, забезпечені такою функцією, не потрібно відкручувати і довго монтувати назад. Натискання декількох кнопок допомагає швидко зняти сидіння, помити, і з такою ж легкістю поставити на місце.
  6. Розмір. Багато сучасних сидіння для унітазу, зокрема дитячі моделі, забезпечені спеціальними ексцентриками. На практиці це означає, що сидіння універсально підходить для будь-якої конфігурації унітазу, його можна висунути вперед або засунути у вихідне положення. Однак перед покупкою все таки рекомендовано зробити виміри власного унітазу, щоб бути повністю впевненим у вірному виборі.