Як вибрати кнопку змиву для унітазів

В процесі вибору інсталяції для підвісного унітазу завжди виникає маса питань, один з яких — вибір кнопки змиву. З одного боку — це всього лише маленька деталь, з іншого, кнопка — це єдине, що залишається видимим на панелі над самим сантехнічним приладом. Крім іншого, в набір інсталяції часто не входять кнопки, так як різноманітність дизайнів і функціоналу досить велике, і здійснювати вибір доводиться з маси запропонованих варіантів. Поговоримо про те, які бувають кнопки і в якому випадку варто вибирати той чи інший вид.

Види кнопок по режимам
 

Це, мабуть, найпростіший вид класифікації кнопок для змиву унітазів. Діляться вони на 3 групи:

  • Однорежимні - одна клавіша робить повний злив води. Це найпростіша і дешева конструкція, і вибирати її варто тільки в тому випадку, якщо ви дуже обмежені в засобах.
     
  • Дворежимні складаються з двох клавіш, одна з яких робить економний слив, а друга-повний.
    Найбільш затребуваний варіант кнопок в сегменті ціна-якість, так як 2 режими дозволяють використовувати воду значно раціональніше. А значить, витрати на оплату рахунків за водопостачання можна знизити.
     
  • Трехрежимные мають додаткову третю клавішу, яка зупиняє спуск води на будь-якому етапі. Вони також називаються кнопки з функцією стоп. Теж корисний пристрій для економії, однак, питання доцільності придбання трехрежимной кнопки залежить тільки від ваших потреб. Наприклад, такі кнопки зручні для Користування в сім'ях з маленькими дітьми.
     

Види кнопок за механізмом

Механізм роботи кнопки також буває різним. Найдоступніші-механічні, елементарний вид кнопок, які при натисканні відкривають клапан і бачок спускає воду. Вони довговічні, недорогі і нічим не відрізняються від звичних кнопок на звичайному унітазі. Плюс — якщо така кнопка ламається або барахлить, її досить просто полагодити самостійно через простоту конструкції.
 


Електронні кнопки складніше, дорожче і натискаються значно м'якше. Часто такі девайси постачають додатковими функціями: підсвічуванням, датчиками руху, блоком з поглинанням неприємного запаху. Якщо ви не обмежені в коштах — можна сміливо купувати електронну кнопку, підбираючи додатковий функціонал під свої потреби.

Пневматичні кнопки запускаються за допомогою спеціальної повітряної трубки, яка і включає механізм змиву. Таку кнопку можна встановити не тільки біля унітазу, але і в будь-якій точці санвузлі на відстані 2-3 м від бачка. Призначені пневматичні кнопки змиву для облаштування санвузлів в будинках, де живуть люди з обмеженими можливостями — інваліди, малорухливі пенсіонери. Головне завдання пневматичних кнопок-забезпечення вільного доступу до змиву в потрібному місці приміщення. Також подібні системи широко зустрічаються в дизайнерських інтер'єрах, коли прийнято рішення експериментувати з простором санвузла.

Безконтактні сенсорні кнопки не вимагають дотику, а значить, підвищують гігієнічність користування туалетною кімнатою. Встановлювати їх доцільно в місцях громадського користування, а ось, через високу вартість, ставити таку кнопку в квартирі не раціонально.
 


 

Які бувають матеріали

Сучасний ринок не обмежується 2-3 матеріалами, з яких виробляють кнопки для унітазів. Бюджетні-це пластикові клавіші, проте вони крихкі і недовговічні. Непоганий варіант недорогий кнопки змиву-це сталь. Міцність, стійкість до корозії і механічних пошкоджень і стильний вигляд — головні плюси.

Можна замовити дорогі варіанти з дерева, скла, бронзи, і навіть дорогоцінних металів. Це буде корисно в будинках з авторськими інтер'єрами, де кожна деталь служить і функціональності, і естетичним цілям одночасно.