Як вибрати кришку для унітазу: прості поради в допомогу

Сучасний ринок пропонує масу атрибутики і пристроїв для санвузла. Часом покупець втрачається в широкому асортименті і просто не може розібратися, яка саме кришка для унітазу потрібна йому в конкретному випадку. Читайте добірку простих порад про те, як правильно вибрати сидіння з кришкою і не прогадати.

 

 

Матеріал

Вибираючи кришку і сидіння для унітазу, в першу чергу звертайте увагу на матеріал, з якого вироблено виріб. Не будемо акцентувати увагу на дерев'яних і пластикових з поролоном сидіннях, так як в сучасних умовах вони вже давно не виступають пріоритетними варіантами. На зміну невигадливим м'яким сидушкам прийшли більш практичні варіанти — термопласт і дюропласт.

Перший варіант дешевше, відрізняється практичність у догляді та експлуатації. Такі набори з кришки з сидінням практичні, не жовтіють з плином часу, легко піддаються очищенню звичайними мильними розчинами. Зверніть увагу, термопластичні вироби «не люблять " агресивних хімічних складів, тому рекомендовано робити гігієнічні очищення частіше, використовуючи просту побутову хімію.

Дюропласт - дорожчий матеріал, який відрізняється міцністю, стійкістю до механічних пошкоджень, подряпин і ударів. Виглядає дюропласт більш дорого, і, завдяки фізичним властивостям, придатний для виготовлення сидінь з підігрівом. Широка колірна гамма дозволяє вибрати вироби на будь-який смак, які підходять до найвишуканіших інтер'єрів.

Особливу увагу варто приділити матеріалу кріплень: в ідеалі, вони повинні бути металевими. Метал більш міцний і стійкий до зносу, а це означає, що користування такою кришкою і сидушкой буде значне довгостроковіше.
 

Функціонал

Вибираючи кришку для унітазу, розгляньте можливість покупки кришки з мікроліфтом. Це простий доводчик, який дозволить автоматично опускати кришку, робити це плавно, без удару і бавовни. Багато пристроїв забезпечені функцією, коли кришка піднімається автоматично, варто тільки людині зайти в санвузол. Такі девайси дозволяють не тільки спростити процес експлуатації і підвищити гігієнічність, але і продовжити термін служби самого унітазу. Оскільки кришка опускається плавно, відсутня ударне навантаження, що допомагає уникнути появи мікротріщин на емалі кераміки.

 

 

Призначення

Варто, звичайно, заздалегідь обмірковувати і призначення кришки. Чи вибираєте ви її для будинку, квартири, а можливо для санвузла, яким користується велика кількість дітей, наприклад, в саду або школі? У такому випадку варто розглянути спеціальні кришки з сидіннями, призначені спеціально для використання маленькими дітьми. Така кришки зазвичай забезпечені вушками, що дозволяє дітям зайвий раз не доторкатися до деталей.

Додаткова атрибутика

Сучасні сидіння з кришками часто забезпечені багатьма, з дозволу сказати, додатковими "функціями". Наприклад, багато моделей мають покриття з іонами срібла. Така "фішка" дозволяє уникнути розмноження хвороботворних бактерій, підвищує гігієнічність, робить процес догляду простим і легким, без використання сильних дезінфікуючих засобів. Стане в нагоді вона може, наприклад, коли ви не переносите запаху агресивної хімії або маєте алергічні реакції на хлор. Мити сидіння з кришкою, які мають покриття з іонів срібла, досить простий мильною водою.

Розмір

Для вибору кришки потрібно виміряти відстань між кріпильними отворами, а конкретно — між їх центрами. Також зняти мірки ширини і довжини від краю до краю. Багато сучасних кришки мають ексцентрик, який дозволяє висувати сидіння або навпаки відсувати вглиб, тому така модель допоможе не прогадати з розміром.