Як вибрати розмір і обсяг диспенсера

Поява різних диспенсерів зробило побут набагато комфортніше. Тепер не потрібно поруч з умивальником вішати рушник або ставити рулон туалетного паперу прямо на унітаз. При цьому вибір подібних пристроїв настільки великий, що можна підібрати диспенсер під рідке мило або антисептичний засіб, під Туалетний папір або паперовий рушник. І якщо у випадку з ємностями для рідини підібрати диспенсер за розміром нескладно, то з вибором тримача рушників можуть виникнути проблеми. Адже рушники існують різних розмірів, а, отже, і диспенсер вибирати слід під цей параметр.

Які бувають Диспенсери і як їх вибрати?

Всі диспенсери для паперових рушників можна поділити на два основних типи в залежності від системи подачі:


Диспенсер для листових рушників максимально простий у використанні, а принцип його роботи не викликає додаткових питань. У такий пристрій завантажується стопка рушників, складених Z-образно. Витягаючи один рушник, за ним слідом витягується край наступного. Подібні тримачі часто виготовляють з прозорого пластика. Це дає можливість стежити за залишком рушників і додавати їх у міру необхідності. Вибираючи такий тип пристрою, основним критерієм є ширина рушники. Якщо диспенсер буде менше-рушники будуть м'ятися і погано діставатися. Тому краще придбати пристрій трохи більше за розміром.

 

Диспенсер для рулонних рушників, відповідно, призначений для паперових рушників у вигляді рулонів. Це оптимальний варіант для приміщень з великою прохідністю. При виборі подібного пристрою важливо враховувати не тільки висоту рулону, але і намотування. Занадто товстий рулон просто може не влізти в тримач, або ж ще сумнівається, що ускладнить видачу рушників. 
 


Існують також Диспенсери, які одночасно призначені і для рулонних рушників і для листових. Зручні такі пристрої в просторих і дуже відвідуваних місцях. Адже вони займають досить багато місця, проте заправляти їх варто рідше інших.

Якщо говорити про матеріал, з якого виготовляють диспенсери для паперових рушників, то найбільшою популярністю користуються пластикові тримачі. Вони зручні у використанні, не потрібно особливого догляду і коштують недорого, на відміну від металевих аналогів. Мінусом можна вважати лише-велика ймовірність механічних пошкоджень. Пластиковий диспенсер може тріснути і полагодити його неможливо. Однак доступна ціна дозволяє просто замінити диспенсер на новий.

Диспенсери для паперових рушників широко застосовуються на кухнях в кафе і ресторанах, в школах, медичних установах і навіть в побуті. Це зручне пристосування, яке робить наш побут більш комфортним.