Кнопка змиву інсталяції для унітазів

Вибирати інсталяцію для унітазу варто заздалегідь обмірковувати всі характеристики, якими буде забезпечена конструкція, адже переробляти вже встановлену інсталяцію дорого і клопітно. Не останнє питання-вибір кнопки змиву води, яка залишиться видимою неозброєним оком на панелі, над самим сантехнічним приладом. Велику роль відіграє не тільки дизайн, який повинен підходити до інтер'єру, але і механізм, функціональність і ряд інших факторів, включаючи ціну. Сьогодні поговоримо про те, які бувають кнопки змиву інсталяції для унітазу і який варіант краще вибрати.

Які бувають кнопки змиву, і чим вони відрізняються

На якість роботи кнопки впливає ряд факторів, серед яких механізм дії цієї деталі. За механізмом на ринку Україні представлено 4 види кнопок:

  1. Прості механічні
  2. Електронні кнопки
  3. Пневматичний
  4. Сенсорні
     

Прості механічні кнопки нічим не відрізняються від кнопок в звичайних унітазах. Натискаємо на кнопку-відкривається клапан, і стікає вода. Це найпростіший і бюджетний варіант, який не відрізняється тривалим терміном служби. З іншого боку, поломки таких кнопок завжди елементарні і їх можна відремонтувати власними руками.
 


Електронні кнопки багато в чому повторюють механіку, але працюють м'якше і плавніше. Коштують дорожче і відрізняються довгим терміном служби. Буває, що така кнопка забезпечена підсвічуванням або додатковими функціями: контролем запахів, можливістю використовувати освіжаючі кубики, фільтри. Деякі кнопки навіть постачають датчиком руху, який включає підсвічування в момент, коли людина заходить в санвузол.

Пневматичний змив передбачає установку кнопки не тільки біля самого унітазу,але і на відстані 2-2, 5 м від нього. Запуск води відбувається за допомогою зусилля, що додається через повітряну трубку, яка і підключається до самого бачка. Цей різновид кнопок потрібна у випадках, коли облаштовується туалет для інваліда або іншого малорухливого людини, якій незручно користуватися кнопкою звичайної конфігурації. Також зустрічається пневматична кнопка в дорогих, дизайнерських інтер'єрах.

Сенсорні кнопки не вимагають дотиків, і реагують на рухи — наприклад, помах рукою. Це значно підвищує гігієнічність користування санвузлом і придатне для експлуатації в місцях громадського користування.


Функціонал кнопок

За функціями кнопки можна поділити на такі групи:

  • Однорежимні-кнопка спускає за раз весь обсяг води з бачка. Самі бюджетні і прості кнопки.
  • Дворежимні кнопки складаються з двох частин: одна спускає воду в економному режимі, а друга робить повний слив. Це найбільш затребувані кнопки, оскільки дозволяють значно економніше використовувати воду.
  • Трирежимні включають функцію "стоп", що дозволяє зупинити змив води в будь-який момент. Такі кнопки складаються з трьох клавіш.


Ви також можете вибрати кнопки з різних матеріалів. Пластикові-найдорожчі і популярні на ринку, проте вони не можуть похвалитися міцністю і довговічністю. Хороша альтернатива-сталь, матеріал не піддається корозії, не боїться механічних пошкоджень і може прослужити десятки років. Та й виглядає сталева кнопка симпатичніше, ніж пластикова.

Також можна купити кнопку змиву для інсталяції зі скла, дерева і бронзи. Ці матеріали використовують в дизайнерських інтер'єрах, і служать вони не тільки практичною, але і естетичної мети. Вибираючи дорогу кнопку змиву з дерева, скла або іншого матеріалу, варто обговорити з дизайнером, наскільки вона підійде у Вашому конкретному випадку.