Облаштування санвузлів аксесуарами в громадських місцях

У цій статті ми поговоримо про облаштування громадських санвузлів необхідними аксесуарами. Якісні аксесуари – це запорука довговічності та зручності користувачів. Здавалося б, це такі дрібниці, але, в 2017 р. компанія Bradley Corporation провела дослідження. Хоч і проводилося воно в США і з їх споживачами, але актуальність для нашого ринку теж є.

Вони проведи опитування понад 1000 громадян від 18 років, з них 49% чоловіків і 51% жінок. Результат опитування показав вплив якості санвузли (чистота, облаштування необхідними аксесуарами та засобами гігієни) на економічну ефективність бізнесу. Ну, або якщо простими словами, то люди воліють робити покупки в ТРЦ, гіпермаркетах та інших магазинах, де санвузол грамотно облаштований всім необхідним інвентарем і предметами гігієни.

Тому для облаштування санвузла Вам знадобляться сміттєві відра, йоржики, диспенсери: для рідкого мила або піни, для паперових рушників, паперу, накладок на унітаз.
Почнемо по порядку і розглянемо кожен аксесуар окремо.

Сміттєві відра – як у зоні миття рук, так і в самих санвузлах повинні бути обсягом не менш 30л. Краще звернути увагу на моделі з нержавіючої сталі, вони виглядають більш солідно, стійкі за рахунок ваги стали, не бояться механічних пошкоджень. По конфігурації модель повинна бути: з педаллю або з поворотною кришкою. Це дозволяє «приховати» сміття від очей, що більш естетично приємно і дозволяє викидати його безконтактно.

Йоршики – так як це санвузол з великої людської прохідністю, краще, щоб він не плутався під ногами, тому беремо настінну модель. Вона не впаде і нею зручно користуватися. Модель, яку ми пропонуємо - KF.15 , виготовлена з нержавіючої сталі і відмінно впишеться в інтер'єр. Також такий йоржик не буде заважати при збиранні.

Диспенсер для мила або піни – візуально вони не відрізняються. Але в дозаторі для піни встановлено спеціальний механізм, який змішує мило і повітря, генеруючи з цього піну. Відповідно, самого мило витрачено менше, адже воно з домішкою повітря. Але в руках це виглядає навпаки. Ви думаєте, що використовували більше мила, але за фактом – це навпаки. Відповідно, піна просто фінансово економічніше, ніж мило. Тут вже вибір за Вами.
Обсяг таких дозаторів 500 або 1000 мл. При виборі, знову таки, треба відштовхуватися від обсягу відвідувачів і того, як часто Ваш персонал зможе його доливати. Наприклад: в диспенсері об'ємом 500 мл - 420 «порцій» мила. Виготовлені вони з нержавіючої сталі, а на звороті є ущільнювальна гумка. Це означає, що відвідувачі не зашкодять Ваш кахель натисканнями на помпу дозатора.

Диспенсер для паперу – краще брати модель для джамбо рулонів. Адже постійно чергувати для їх заміни просто нікому. Перевагу краще віддати моделям із сталі, вони повинні закриватися на ключ.

Диспенсер для паперових рушників – тут також краще взяти моделі зі сталі, ніж із крихкого пластику. Він повинен закриватися на ключ, так зручно поповнювати рушники і стежити за їх залишком. Об'єм його повинен бути не менше 400 шт. навіть Якщо прикинути, що кожен витягне по 5 аркушів, то наповненого диспенсера вистачить на 80 користувачів.

І останній аксесуар – диспенсер для покриттів на унітаз встановлюють на стіну в самій кабінці. Тому він повинен мати компактний розмір, щоб не займати і без того невеликий простір. Краще вибрати більш закриті моделі, щоб на покриття не потрапили бактерії і бруд. Тут в принципі можна встановити як пластикову, так і з нержавіючої сталі модель. Але якщо сміттєві відра і йоржик із сталі, то диспенсер для покриттів теж повинен відповідати загальній концепції.


Сподіваюся, що Ви дізналися для себе нову інформацію і без проблем зможете підібрати якісні аксесуари для санвузлів загального користування.