Особливості інсталяції для унітазу

Інсталяція для унітазу - це конструкція, при якій монтаж бачка, труб та інших комунікацій здійснюється в стіну або спеціальну рамкову структуру. Видимими залишаються тільки сам унітаз і кнопка змиву. Такі конструкції набули великої популярності в різних громадських закладах-ресторанах, розважальних центрах, готелях, і стрімко завойовують ринок сантехнічних приладів для приватного користування — а саме квартир і котеджів. Сьогодні поговоримо про те, які особливості є у подібних конструкцій, і чим вони відрізняються від звичної установки унітазу.
 


 

Особливості інсталяцій унітазу

Мабуть, головна особливість-це раціональне використання простору в невеликих сантехнічних кімнатах. Конструкція не вимагає багато місця, унітаз не впирається в підлогу, а значить, ви отримаєте більше корисного простору, ніж у випадку зі звичайною установкою.

Друга особливість-візуальна. Труби, вузли комунікацій, бачок і всі інші деталі будуть заховані в площині стіни, а видимим залишиться лише кнопка і сам сантехнічний прилад. Це дозволяє широко використовувати інсталяції в авторських і дизайнерських інтер'єрах. Конструкція виглядає сучасно, не кидається в очі, а також дозволяє експериментувати з організацією простору. При правильному монтажі, інсталяція не вимагає прив'язки до існуючих комунікацій — і ви можете зрушувати пристрій туди, куди вважаєте за потрібне.
 


Ергономічність системи допоможе спростити процес прибирання в санвузлі. Унітаз не впирається в підлогу, цей простір залишається вільним — а значить, пил не буде накопичуватися у важкодоступних місцях. При бажанні, ви навіть можете делегувати процес прибирання на робота - вони легко їздять по санвузлах з підвісними конструкціями і можуть ретельніше прибрати підлогу. Важлива деталь-безшумний злив. Це робить користування гігієнічним вузлом значно комфортніше, особливо, якщо туалет сусідить, наприклад, з кухнею.

Практично будь-який унітаз можна вмонтувати в підвісну систему. Кріплення виготовляються за стандартами, а значить, вибір не буде обмежений декількома моделями. Вибирайте будь-який розмір і форму на свій смак. Система витримує великі навантаження - 400-450 кг, а значить, дозволяє вільно користуватися інсталяцією людям з великою вагою.

До особливостей також варто віднести складний монтаж, який вимагає спеціальних знань і навичок. Основна складність монтажу полягає в тому, що необхідно правильно оцінити всі нюанси установки заздалегідь, так як після монтажу переробити конструкцію або перенести в інше місце значно складніше і в рази дорожче, ніж встановити унітаз за старими стандартами.

Користувачі відзначають, що в процесі користування часом буває невелика амортизація при приземленні, і це викликає деякі сумніви з боку людини. Насправді, просто потрібно звикнути до експлуатації підвісної системи, і не варто турбуватися про міцність і надійність конструкції.
 

Види інсталяцій

Всі інсталяції унітазів можна поділити на 2 групи:


Перші призначені для монтажу на капітальних стінах, кріпляться у вертикальній площині за допомогою сталевих анкерних болтів підвищеної міцності. Другий вид встановлюють при наявності гіпсокартонних або модульних конструкцій стін. Такі інсталяції являють собою металеву раму, до якої кріпитися вся сантехніка. Сказати, що якийсь із видів інсталяцій міцніше або довговічніше-складно, вони просто мають різне призначення.