Популярні види поручнів для санвузлів

Існує велика різноманітність поручнів для людей з обмеженими можливостями. В залежності від фізіологічних потреб конкретної людини підбирають оптимальні варіанти.

Наприклад: людям, що страждають від артриту, слід уникати додаткового навантаження на кисті рук. Для вирішення даної задачі підійдуть вигнуті поручні.

Поручні користуються великим попитом не тільки в житлових квартирах, але і в громадських місцях: лікарнях, торгових центрах, санаторіях, державних установах. Згідно європейським стандартам, на які рівняються багато країни, наявність в громадських місцях поручнів для полегшення життя людей з обмеженими можливостями, вже давно вважається нормою як у нашій державі, так і в багатьох сусідніх.

В першу чергу, поручні розміщують у санвузлах, біля унітазу, умивальника, у ванній або душі для того, щоб людина з обмеженими можливостями зміг сам себе обслужити або полегшити свій побут. Люди з інвалідними колясками використовують поручні в санвузлах в якості опори, коли пересаджують з місця на місце. Є й інший тип споживачів, які використовують поручні як підстрахування при рухах по рівній або похилій поверхні.

У вбиральні можна розмістити відразу кілька поручнів, в залежності від площі приміщення. Біля унітазу відразу монтують дві поручня з різних сторін. Для візочників один з них - відкидний, щоб можна було вільно під'їхати. Для власників малогабаритних квартир оптимальними, будуть два відкидних поручня, щоб заощадити простір. Легким рухом руки вони піднімаються вгору.

По рейтингу в топ найпопулярніших відкидних поручнів входять:

                                   

Обидва поручні виконані з нержавіючої сталі. Діаметр 32 мм підходить для обхвату рукою дорослою людиною. Розмір 73х23х11 див. Поручні легко миються. Відкидні поручні можна також встановити по обидві сторони від умивальника.

Іншим популярним поручнем є «Г-подібний». Його розмір 75х75х30 см, діаметр 32 мм Кріпиться до стіни та підлоги.

Оскільки поручні кріпляться до несучої стіни, при відсутності такої можна придбати поручень відкидний на стійці. Він кріпиться до підлоги або до стіни. Дана модель не така ходова як попередні, тому що має високу ціну. Вона просто незамінна там, де відсутня поблизу несуча стіна.

Універсальними поручнями по праву вважаються прямі. Їх встановлюють в горизонтальному або вертикальному положенні, в рівному положенні або під кутом. Їх монтують у ванною і душовою зоні, по обидві сторони від раковини (вертикальне розміщення). При установці поручня під кутом 45 градусів, зап'ястя руки утримується в нейтральному положенні. Довжина становить від 20 до 60см. Короткі поручні більше підійдуть для дітей. Прямі поручні застосовуються для того, щоб людина могла з їх допомогою встати з сидячого положення або міг відштовхнутися від них. Найбільш ходові моделі:

  • прямі 12х60 см, діаметром 25 мм
  • прямі 12х60 см, діаметром 32 мм

 

Також купують прямі поручні діаметром 19 мм з розмірами 12х60 см і 12х50 см, але набагато рідше. Всі поручні виготовлені з нержавіючої сталі AISI 304, завдяки чому їх можна встановлювати в місцях з підвищеною вологістю і не боятися виникнення корозії.

При виборі поручня звертають увагу на його діаметр! Для дитини підійде 19 мм, а для дорослого 32 мм. Повинен бути комфортний захоплення рукою. При неправильному підборі поручень може вислизати, а цей фактор буде впливати на безпеку. Перед вибором слід також розрахувати передбачувану навантаження. При великій вазі товщина металу повинна бути більше. Підбираючи опору, зверніть увагу на вигин труби – зручний він чи ні, а також на розтин.

Під час монтажу розраховується висота конструкції, яка залежить від росту людини. Для зручності використання найчастіше його розміщують на рівні пояса. В місця кріплення може проникати волога і з часом утворюється корозія. Щоб уникнути такої неприємності, використовуйте силіконовий герметик для гідроізоляції.

Хоч асортимент продукції досить широкий, ми зробили акцент для вас на наші найбільш ходові позиції. Думаємо, що це полегшить вам пошуки відповідного варіанту.

При виборі завжди враховуйте фізіологічні можливості людини, який буде щодня користуватися поручнями. У разі виникнення питань, звертайтесь, і ми будемо раді вам допомогти підібрати необхідний варіант.