Поручень-опора для раковини, як вибрати

Щоденні ранкові процедури стануть максимально комфортними і зручними, а найголовніше безпечними у ванній кімнаті, якщо використовувати спеціальні опорні поручні.

Поручень для умивальника вважається найнадійнішим пристосуванням, а головне простим в експлуатації, який допомагає людям в різній віковій категорії. Це можуть бути і літні пенсіонери, і люди схильні до повноти, інваліди або люди з травмою, для яких звичайні процедури викликають певні труднощі, на що здорова людина не звертає увагу і не надає особливого значення.

Тому найбільш затребуваний елемент санвузла, який пристосований для людей з обмеженими функціями, це поручень для умивальника.


Як вибрати?

Нечасто доводиться купувати поручні в санвузол і облаштовувати все самостійно. Тому той, хто вперше стикається з проблемою вибору, відчуває нерозуміння і певні труднощі з визначенням необхідного розміру. Якщо заздалегідь вивчити функціональність і застосування обладнання, при виборі ви будете точно знати, чого ви хочете.

Для безпеки покриття поручня виготовлено з самозагорающего матеріалу і відрізняється невозгораемостью, що безпечно для людей з обмеженими можливостями. Опора екологічно безпечна і підходить для різних груп населення.

Серед переваг такої конструкції варто виділити:

  • міцність
  • просту установку
  • виключення деформацій


Навіщо потрібен поручень і як він встановлюється?

Поручень - це додаткова точка опори, яка допомагає людині здійснювати водні процедури, не спираючись на саму раковину. Найчастіше будь-який поручень має шість точок кріплення: дві на стіну і чотири на підлогу.


Для стіни передбачені монтажні кріплення за допомогою дюбелів, а для підлоги виготовляють декоративні накладки, які не дозволяють ковзати і міцно фіксують поручень. Також вони візуально додають естетичного вигляду виробу. Сам поручень виготовляється з нержавіючої сталі. Ребриста структура покриття забезпечує опір ковзанню, безпеку і жорсткість.

Завдяки тримачу людина навіть на колясці може піднятися у вертикальне положення і без сторонньої допомоги вмитися, почистити зуби, помити руки і т. д.

Зустріти таке обладнання можна не тільки в медичних установах, а й готелях, санаторіях, будинках престарілих, аеропортах, ТРЦ, вокзалах, квартирах і приватних будинках.

Поручні забезпечують необхідну підтримку і опору при ходьбі, стоянні і сидінні. Крім високих характеристик міцності, стійкості до корозії, а відповідно тривалим терміном експлуатації, вироби з нержавіючої сталі володіють зовнішньою привабливістю, сяюча поверхня дозволяє використовувати поручні в обробці як стильний елемент дизайну.