Переваги поручнів для інвалідів, покритих ABS пластиком

Облаштування житлових будинків, місць громадського користування відповідними комплектуючими для інвалідів — риса будь-якої цивілізованої країни. Згідно із законодавством України всі громадські місця (лікарні, госпіталі, поліклініки, санаторії) повинні бути облаштовані спеціальними поручнями, опорами та іншими атрибутами для малорухливих груп населення, і одним з кращих подібних комплектуючих вважають поручні з нержавіючої сталі, покриті АБС пластиком. Про те, які марки нержавіючої сталі використовують для таких поручнів і в чому переваги цих виробів — і поговоримо.

З чого роблять поручні для інвалідів

Якісний поручні для інвалідів роблять з двох марок нержавіючої сталі-сплавів 201 і 304. Перша сталь дешевше, так як вміст хрому і нікелю в цьому сплаві менше. Вироби з AISI 201 придатні для експлуатації в умовах нормальної вологості всередині приміщень. Сплав відрізняється високою міцністю, стійкий до механічних впливів, довговічний.

Оптимально використовувати поручні з AISI 201 в місцях, де він не буде піддаватися впливу агресивного навколишнього середовища і окислення. Наприклад, такі поручні встановлюються у ванних кімнатах, санвузлах, в житлових кімнатах, лікарняних палатах та інших опалювальних приміщеннях, де необхідно забезпечити комфорт для пересування інваліда. Даний сплав не відрізняється високою корозійною стійкістю, тому чутливий до впливу лугів, кислот та інших агресивних речовин.

Сплав 304 в свою чергу володіє тими ж характеристиками, що і 201, але і наділений стійкістю до корозії — як хімічної, так і електрохімічної корозії. Говорячи простою мовою такі поручні можна встановлювати в місцях, де можливе окислення — неопалюваних сирих приміщеннях, на вулиці, на вхідній групі в якості додаткових опорних елементів для інвалідів. Поручні зі сплаву AISI 304 можна монтувати навіть на вулиці поблизу водойм, моря — наприклад, в спеціальних лікувальних комплексах, де малорухливі люди отримують лікувальні процедури.

 

 

Обидва сплави широко використовуються для виробництва поручнів і опор для інвалідів, в залежності від місця установки. Покриті якісні поручні спеціальним АВС пластиком. Цей матеріал самостійно загасає в разі загоряння. Екологічна чистота робить цей пластик застосовним в житлових приміщеннях, а ребриста структура дозволяє уникнути ковзання і підвищує безпеку.
 

Переваги поручнів для інвалідів з нержавіючої сталі, покритих АВС пластиком


Варто відзначити довговічність будь-яких сталевих виробів. Дотримуючись простого правила-вибирати для будинку сплав 201, для вулиці і агресивного середовища 304 — можна укомплектувати побутову техніку зручними поручнями, які прослужать довгі роки.

Друга перевага-безпека подібних виробів. Ребриста неслизька поверхня пластика дозволяє надійно триматися за поручень, не зісковзуючи і утримуючи рівновагу. Конструкції міцні, витримують великі навантаження, тому рівень безпеки таких поручнів дуже високий.

Проста установка дозволить впоратися з монтажем поручнів людям без спеціальних знань і навичок. Поручень монтують в стіну через спеціальні отвори, які потім прикриваються заглушками. Дотримуючись норм установки поручнів в квартирах і інших приміщеннях, ви легко впораєтеся з цим завданням.

Виняток деформації поручня з плином часу - також величезний плюс. Міцні сталеві конструкції добре зберігають форму, не гнутися, не тріскаються і залишаються в початковому вигляді на довгі роки.