Розміри інсталяцій для унітазу

Інсталяція для унітазу - це спеціальна конструкція, що дозволяє заховати труби і комунікації в стіну, залишивши видимим лише чашу унітазу і кнопку змиву на стіні. Такі пристрої набули широкої популярності в Україні, завдяки безлічі переваг у порівнянні зі звичайним типом установки сантехніки.

Які переваги інсталяції

  • Бачок і труби заховані в стіну — цей варіант ідеально підходить для сучасних дизайнерських ремонтів. Інсталяцію широко використовують для установки в квартирах і будинках, розважальних установах, сучасних готелях.
  • Система витримує великі навантаження - до 400 кг, а значить, дозволяє вільно користуватися інсталяцією людям з великою вагою.
  • Підвісна конструкція унітазу робить прибирання у ванній кімнаті значно простіше. Труба йде в стіну, а на підлозі залишається відкритий простір, яке легко можна вимити ганчіркою, або навіть запустивши робота прибиральника.
  • Можливість заощадити простір в невеликих площах робить конструкцію вкрай функціонально навіть в будівлях старого типу. Маленький туалет в квартирі або приватному будинку не дозволяє монтувати складні конструкції, а підвісні унітази з інсталяцією допоможуть заощадити місце і при цьому виглядають сучасно.
  • Практично будь-який унітаз можна вмонтувати в підвісну систему. Кріплення виготовляються за стандартами, а значить, вибір не буде обмежений декількома моделями. Всі виробники пропонують широкий вибір унітазів з відстанню між кріпильними шпильками 18 або 23 см.така відстань підходить для монтажу підвісної системи інсталяції.
     


 

Розміри інсталяції

  • При виборі інсталяції для унітазу, варто заздалегідь ретельно обміркувати необхідні розміри конструкції. Ключовою, мабуть, бути глибина зливного бака, який вимагає приміщення в нішу. У якісних моделей він повинен бути розрахований не менше, ніж на 6 літрів, і не бути занадто тонким. В іншому випадку змив буде недостатнім. Оптимальними прийнято вважати безшовні баки з якісного поліпропілену глибиною 10 см, наприклад, як інсталяційна система NKP.
  • Сама конструкція рами у висоту може варіюватися в межах 1-1, 5 м.Рекомендовано, щоб не менше 20 см конструкції були втоплені в бетонному стягуванні підлоги — це забезпечить надійну установку і міцність конструкції. Стандартна ширина конструкції інсталяції не перевищує 50 см, що оптимально підходить для невеликих приміщень. Глибина ніші, в яку встановлять бачок, 15-30 см в залежності від обраної моделі.
     
  • Незаперечна перевага інсталяцій на рамах-регульовані елементи. Здебільшого їх легко адаптувати під різні розміри Ніш. У ситуаціях, коли унітаз встановлюють в особливо обмеженому просторі — під бойлером, наприклад — варто вибирати укорочені рами до 85 см заввишки. Існують також спеціальні кутові рами, призначені для зовсім маленьких приміщень.
     
  • Якщо планується монтаж інсталяції біля капітальної стіни, використовують не рамну, а блокову конструкцію. Висота таких будівель не перевищує 1 м, а глибина 15 см.у порівнянні з рамковими, блокові інсталяції дешевше, проте вимагають обов'язкової міцної опори. У комплект системи входять кріплення, за допомогою яких анкерами монтують конструкцію в стіну.


Зауважимо також, що важлива деталь-це вибір кнопки зливу.


В першу чергу вона повинна підходити до розміру самої системи. Часом бувають ситуації, коли Купуючи інсталяцію за привабливою ціною без кнопки, Покупцеві доводиться купувати цю комплектуючу втридорога. Заздалегідь уточніть при покупці, чи входить кнопка в комплект, а якщо ні — яка її вартість. Природно, що вид кнопки повинен відповідати дизайну вашого санвузла і не псувати красиві стіни.