Вимоги до диспенсерів для паперу в медичні установи

Будь-який медичний заклад - зона підвищеної небезпеки. Адже скупчення людей, а ще й хворих, може призвести до поширення вірусних або інфекційних захворювань. І кількість захворювань, які передаються побутовим шляхом досить велика. Тому в таких місцях особливу увагу приділяють приладів, до яких має доступ велика кількість людей. І одним з таких пристроїв є диспенсер для паперу. Це дуже зручний у використанні прилад, але в разі неправильного вибору або обробки може стати місцем скупчення бактерій.
 

Які бувають Диспенсери?

Перед тим, як вибрати відповідний диспенсер, необхідно розуміти, які вони взагалі бувають. Всі власники можна поділити на такі види:

  • Диспенсери для листових рушників. Пристрій являє собою квадратний корпус. Кріпиться такий тримач до стіни, що забезпечує зручний доступ. Такі Диспенсери досить компактні і відмінно підходять для невеликих приміщень. Варто відзначити те, що подібні Диспенсери також бувають різними, в залежності від укладання рушників.
     


 

  • Диспенсер для рулонних рушників. Такі пристрої-ідеальний варіант для приміщень з високою прохідністю, таких як медичні установи. Головним недоліком можна вважати лише великий розмір. Тому встановлюють такі тримачі в більш просторих приміщеннях.
     


 

  • Існують ще диспенсери для рулонних і листових рушників. Однак користуються вони не дуже великою популярністю через великі розміри.
     

Як вибрати диспенсер для медичного закладу?

Якщо говорити про вибір диспенсера, то, перш за все, варто розуміти, які рушники будуть використовуватися. Так, Вибір пристрою стає простіше, і коло звужується.

Наступним критерієм стає матеріал, з якого виготовлений тримач. На сьогодні основними матеріалами виступає нержавіюча сталь і пластик.

Пластикові Диспенсери коштують набагато дешевше металевих аналогів. Це є причиною того, що пластикові тримачі більш популярні. До того ж вони не вимагають особливого догляду. А у випадку з медичними установами питання догляду за різними приладами максимально актуальне. Оскільки все повинно оброблятися спеціальними антибактеріальними засобами. Пластикові Диспенсери мало схильні до впливу таких речовин. Тому встановлювати їх безпечно. До того ж менш травмонебезпечні, що також є актуальним в різних медичних приміщеннях.
 


 

Складно уявити будь-який медичний заклад без диспенсера для паперу. Це дозволяє дотримуватися правил гігієни і запобігати поширенню різних захворювань. Важливо, щоб Диспенсери були виконані з надійного матеріалу, оброблялися антибактеріальними засобами за графіком і були надійно закриті, щоб запобігти потраплянню всередину різних речовин.