Види поручнів для інвалідів

Поручні або, як їх ще називають, опори, застосовують в санвузлах та ванних кімнатах. Встановлення виконують: лікарнях, санаторіях, реабілітаційних центрах, готелях, квартирах і будинках. Вони допомагають людям похилого віку, після травм і операцій, з порушенням опорно-рухового апарату обходиться без сторонньої допомоги. У цій статті ми поговоримо про те, які бувають поручні для санвузлів і в чому їх особливість?

Поручні встановлюють, так як вони забезпечують:

  • Опору і підтримку при стоянні, ходінні і сидінні
  • Полегшують догляд
  • Допомагають прийняти душ без сторонньої допомоги


Опори для людей з обмеженими можливостями бувають різної конфігурації, їх можна розділити на кілька видів:

  • Прямі – належать до найбільш безпечних видів поручнів, так як вони нерухомі. Бувають довжиною від 20-60см і діаметром труби 19, 25, 32мм. Вони кріпляться на стіну. Їх монтують і в душових зонах, біля унітазів і умивальників. Такі моделі найбільш універсальні.
  • Кутові – назва сама говорить за себе, такі поручні встановлюють тільки на розі двох стін. Вони можуть бути як внутрішні, так і зовнішні. Такі конструкції служать чудовою опорою, так як мають кут захоплення 90°.
  • Відкидні – з назви зрозуміло, що це рухомі конструкції. Вони можуть монтуватися як на стіну, так і на підлогу. Поручні мають вбудований відкидний механізм, який дозволяє переводити їх з горизонтального у вертикальне положення. Додатково вони можуть комплектуватися тримачем для паперу. Такі конструкції займають мало місця, за рахунок відкидного механізму.
  • Г-образні і L-подібні – у назві вже закладена форма поручнів. Г-образні моделі кріплять у двох місцях до стіни і підлоги, вони є чудовою опорою, не займають багато місця. Найчастіше їх встановлюють біля унітазу. L-образні поручні монтують на стіну в душовій зоні, вони служать опорою при прийнятті водних процедур.
  • Під умивальник – поручні по своїй конфігурації схожі на «підтримку» навколо умивальника. Вони кріпляться до стіни і підлоги. Їх габарити досить великі, що не дозволяє установку в санвузлах невеликого розміру. А також перед покупкою потрібно обов'язково поміряти габарити умивальника.

 

Всі моделі настінного типу обов'язково кріплять до несучої стіни, щоб уникнути травм при експлуатації. Якщо ж такої можливості немає, краще віддати перевагу підлогових моделей або зміцнити стіну.

Поручні, які ми пропонуємо, виготовлені з нержавіючої сталі, що свідчить про їх міцності і довговічності. Такі моделі витримують навантаження до 120 кг, а також мають всю дозвільну документацію.