Ізоляція для каналізаційних труб

Присутність різного шуму в квартирі може бути обумовлено не тільки гучними сусідами за стінкою, але і каналізаційними трубами, в які постійно зливається вода з усього під'їзду. Вирішити дану задачу можна і потрібно. Допоможемо вам у виборі оптимального рішення. Є певна класифікація шуму. Завдяки їй підбирається необхідний матеріал для конкретного приміщення або квартири в цілому.

Види шуму:

  • повітряний шум – може виникати від гавкоту собаки, криків, телевізора. Це шуми, які поширюються по повітрю;
  • ударний – наприклад, стукіт підборів по плитці або забивається цвях у стіну. Удари, які бере на себе якийсь з елементів конструкції будівлі і передає їх всередину приміщення;
  • структурний – виникає від вібрації від комунікацій в будинку, а також при механічних впливах предметів зі стінами. Це може бути шум від спускання води, роботи ліфта, стукіт по батареях.


Каналізаційні труби є джерелом структурного шуму. Шумоізоляцію роблять шляхом обмотування цих труб спеціальними матеріалами, які знижують вібрацію від стінок каналізаційних труб. Можна також замінити старі труби на безшумні, але це зручно, коли у вас ремонт з нуля, плюс коштують вони не дешево.

Оптимальний шумовий фон для мешканців квартири становить 50-60 дБ. Не рідко буває таке, що ця норма перевищується і з часом може відбиватися не тільки на психіку, але й на фізичне здоров'я постояльців. На шум також впливає висота будівлі та розташування квартири.

Наприклад: мешканці нижніх поверхів багатоквартирного будинку будуть відчувати найбільше дискомфорту.

Має вплив і матеріал, з якого виготовлена каналізаційна труба: чавун або пластик, який дуже сильно передає шуми від стоку води і відображає вібрації, які виникають.

Головні цілі звукоізоляції каналізації – знизити шум від руху води і усунути вібрацію від конструкції під час її використання. Врахуйте, що монтажна піна не підходить для якісної ізоляції, тому що сильно пропускає звуки.

Мінеральна вата більше підходить для утеплення каналізації зовні або в землі, не зовсім екологічна для житлового приміщення. Вона добре утеплює, але не дуже усуває шуми.

Витрати на шумоізоляцію залежать від квадратури і самого ізолюючого матеріалу. Для того, щоб знизити шум, потрібно зменшити контакт між перекриттям і трубою.

Застосування спіненого синтетичного каучуку забезпечить не тільки тепло і шумоізоляцію, а також відмінно впоратися з конденсатом. Адже нікому не потрібен в квартирі грибок або цвіль. Каучук ТМ Oneflex має ряд незаперечних переваг і широко застосовується в різних сферах, в тому числі і для ізоляції каналізаційної труби.

Каучук випускається у вигляді трубної ізоляції кратно 2м. п. або листовий. Завдяки своїй гнучкості, він добре повторює форму труби і їм можна покрити важкодоступні місця.

Листову ізоляцію нарізають на шматки потрібного розміру, щоб щільно обернути трубу внапуск. Потім його закріплюють липкою стрічкою (каучукової/ПВХ) або стяжками з пластику.

 Переваги матеріалу:

  • перешкоджає утворенню конденсату
  • звукоизолирует трубу
  • гнучкий
  • не горить
  • перешкоджає утворенню цвілі і грибка
  • тривалий термін експлуатації
  • не токсичний
  • має низьку теплопровідність

Трубна ізоляція має діаметр від 6мм – 114мм, товщина ізоляції від 6мм – 32 мм.

Процес монтажу:

спочатку знежирюють трубу для того, щоб клей краще працював. Ви можете купити матеріал на клейкій основі, і тоді не потрібно буде додатково промащувати поверхню. Це значно прискорить процес монтажу;

щоб не утворилися бульбашки повітря, ізоляцію прокочують валиком для кращого склеювання. Матеріал повинен щільно лежати на трубопроводі;

для кращого звукоізолюючого ефекту можна використовувати 2 види матеріалу: вібро та шумоізоляційний. Першим шаром наносять віброізоляцію, а зверху наклеюють шумопоглинаючий матеріал. Такий підхід до ізоляції максимально знизить рівень шуму від води;

використовуються спеціальні хомути для закріплення труби до стіни.

У звукоізолюючого матеріалу Tecsound вже є готовий набір Insulation Pipe, який розрахований на один санвузол з висотою стелі 3,2 м. До комплекту додається брошура з розписаної поетапної установки. Правильний монтаж займе не більше години. Значно знизить шуми каналізаційної труби. Комплект складається з звукоізоляційного матеріалу, армованої стрічки на клейкій основі, пластикових стяжок, клею і пензлика до нього.

Переваги:

  • екологічний
  • швидкий монтаж
  • ефективна звукоізоляція
  • відсутність зайвої бруду при установці
  • гарантований результат

 

Використання сучасних звуко - і шумоізоляційних матеріалів дозволить вам значно знизити рівень шуму. Ви перестанете реагувати на постійні звуки від зливу води в каналізаційній трубі. Як ви вже переконалися, монтаж звукоізоляції можна зробити самостійно, без допомоги фахівця. Вибір за вами: щоденний дискомфорт від шуму в каналізаційному стояку або рішення цієї задачі за допомогою звукоізоляційних матеріалів.

Лозенко Анна