Ізоляція для систем кондиціонування

Для ресторанів, офісів, промислових приміщень і квартир буде встановлюватися різна система кондиціонування. Власники квартир можуть вибрати кондиціонер самостійно, а для громадських місць краще звернутися за допомогою до фахівців, адже від цього залежить якість охолодження приміщення і робота системи протягом багатьох років.

З метою охолодження одного приміщення підійде спліт-система. Звичайний кондиціонер має два блоки: зовнішній і внутрішній, який встановлюється всередині приміщення. Ці блоки з'єднуються між собою мідними трубами.

Мультиспліт - система підключення до 5-6 внутрішніх блоків до одного зовнішнього. Ця система може одночасно охолоджувати декілька приміщень. Підходить для квартир з кількома кімнатами і малих офісів.

Для магазинів та гіпермаркетів підійде мультизональна система. Вона може налічувати до 80 внутрішніх блоків. Є також тип охолодження, коли в системі не циркулює фреон, а вода. Розміщують її на середніх і великих об'єктах, має власну насосну станцію.

В системах кондиціонування використовують мідні, алюмінієві або поліпропіленові трубопроводи. Мідь найкраще підходить для хладагента (фреону) – газ, який не запалюється на повітрі і не є вибухонебезпечним. Фреон забирає теплі потоки охолоджуваного об'єкта і знижує температуру повітря, що подається.

                                                                            

Який би варіант ви не вибрали, є ряд нюансів. Існує проблема конденсату на поверхні зовнішніх каналів. Виникли краплі води, з часом, можуть пошкодити поверхню як підлогового, так і стельового покриття. Конденсат скорочує термін служби каналів і через деякий час може призвести до дефекту. Вибір потрібної теплоізоляції запобіжить конденсат. Особливий акцент слід зробити на товщину ізоляції.

Іншим недоліком систем кондиціонування є шум. Проникнення повітря через труби може створювати шуми. Ізоляція каналу зовні дозволить знизити рівень шумів надходять через стінку каналів. Теплоізоляція також дозволяє знизити втрату потужності обладнання.

В якості теплоізоляції підійде спінений каучук. Він має закриту пористу структуру. Для системи кондиціонування дуже важливо, щоб ізоляція була з низькою теплопровідністю. Даний матеріал не пропускає вологу і не боїться температурних перепадів.

До ряду переваг належать:

  • зниження тепловтрат до 70%
  • завдяки закритій і дрібної пористій структурі зменшуються шуми, що надходять через трубки
  • не загоряється
  • стійкий до вологи і паропроникливий
  • легко монтується
  • стійкий до плісняви
  • має тривалий термін експлуатації

 

Внутрішній діаметр ізоляції Oneflex (Armaflex) від 6 мм до 114 мм
Товщина стінки 6 мм, 9 мм, 13 мм, 19 мм, 25 мм, 32 мм Випускається у формі трубок довжиною 2 м. п.
 

Товщина 6 мм підходить для мідних фреонових труб, які мають діаметр до 10 мм Зазвичай таку товщину застосовують для квартир під час установки спліт-системи.

Товщина 9 мм – ізоляція труб для низьких і високих температурних режимів.

Стінку 13 мм використовують для систем кондиціонування для промислових труб.

19 мм застосовують для побутового та промислового кондиціювання, де «стрибучий» інтервал температур.

 

Під час монтажу, крім каучукової ізоляції, буде потрібно клей для технічної ізоляції і стрічка ПВХ чорна або каучукова. Економія на ізоляції не доречна, оскільки це позначитися в подальшому на функціонуванні системи кондиціонування і термін її експлуатації. Правильний вибір ізоляції, що запобігає появі конденсату і знизить ризик втрати потужності обладнання.

Так як трубна ізоляція часто знаходиться на відкритому повітрі, її необхідно захистити від впливу ультрафіолету. А з цим відмінно справляється проста тефлонова стрічка Benda Vinil.

У нас є широкий асортимент ізоляції для систем кондиціонування. Фахівці нашої компанії допоможуть Вам правильно підібрати і запропонувати за найкращою ціною!

Лозенко Анна