Ізоляція систем опалення

У нашому сучасному світі люди дуже часто переплачують великі гроші за опалення, так як трубопроводи, по яких проходить тепло, не достатньо захищені. До того ж, досить часто, це призводить не тільки до великих переплат за опалення, але і до виходу з ладу трубопроводу і це тягне за собою ще більші витрати.

Розглянемо докладніше, як же працює система опалення!

Вода, яка проходить по трубах всередині приміщення через радіатори або батареї нагріває собою повітря. Вона циркулює по трубах і повертається до котла, які, в свою чергу, нагріває її до певної температури.

Але часто трапляється, що котельня, яка забезпечує ваш будинок теплом, знаходиться не близько і, отже, труби опалення пролягають під землею. У цей момент дуже важливо не допустити виходу з ладу опалювальної системи, і вчасно утеплити труби і акумулювати тепло у тому місці, де це дійсно потрібно.

Ефективне вирішення цієї проблеми є!

Теплоізоляція для труб систем опалення - це якісне рішення для збереження енергії, захисту труб від промерзання й збільшення працездатності всієї опалювальної системи. Ізоляція систем опалення важлива як всередині приміщення, так і зовні на відкритому повітрі.

Як показують прорахунки, при проходженні гарячої води по неутепленому трубопроводу від котельні до точки призначення, втрачається близько 25% тепла.

Важливо зауважити, що основний теплоізоляцією в житлових будинках є утеплення труб опалення підвальних приміщень, так як саме звідти можливо початкова основна втрата тепла.

Не менш важлива теплоізоляція труб опалення на відкритому повітрі і під землею, щоб захистити систему від механічних пошкоджень. Процес утеплення труб на вулиці особливо не відрізняється від утеплення в приміщенні. Головне враховувати, що на вулиці більше вологи і, відповідно, матеріал повинен мати хорошу стійкість до води!

Вибирати ізоляції для труб опалення на відкритому повітрі або в приміщенні потрібно таким чином, щоб вона володіла наступними властивостями згідно Сніпу:

  • Низькою теплопровідністю
  • Високими теплоізоляційними властивостями
  • Хорошою стійкістю до впливу хімічних речовин
  • Володіти високими властивостями пожежостійкими
  • Високою термостійкістю (у житлових будинках температура не перевищує 105ºС, а на виробництві може досягати 700ºС)
  • Мати хорошу стійкість до вологи і до корозії
  • Довговічністю (матеріал повинен зберігати технічні властивості протягом усього терміну служби)
  • Шумоізолюючими властивостями (при цьому потрібно перевіряти, чи поломки в системі опалення, і це дає шуми)

 

Яка ж теплоізоляція буде ефективною?

Для вирішення завдань по теплоізоляції систем опалення застосовуються наступні матеріали:

 

Ізоляція зі спіненого каучуку, завдяки своїй закритопорістой структурі, не накопичує вологу, забезпечує надійний захист трубопроводів від корозії, зменшує тепловтрати, працює в суворих кліматичних умовах. Каучукова ізоляція ,завдяки своїй гнучкості, легко монтується, навіть у важкодоступних місцях. Ізоляція застосовується при температурному режимі -200.. 105ºС.

Для захисту каучукової ізоляції від механічних пошкоджень і для захисту труб опалення під землею широке застосування знайшли такі захисні покриття, як фольга з липким шаром (працює при температурному режимі від -40.. 130ºС) і захисне покриття SILVER GUARD (працює при температурному режимі -60... 100ºС).

Матеріали з базальтового волокна використовуються при більш високих температурах (циліндри при -200.. 250ºС, мат ламельний до 250ºС, прошивний мат до 750ºС). Температура базальтових матеріалів настільки висока, що по Сніпу їх можна застосовувати для ізоляції бойлерних та котелень. Дуже часто циліндри базальтові застосовує для зовнішніх систем опалення, у тому числі і для прокладання під землею.

Навряд чи, після вище зазначеного хтось буде заперечувати важливість теплової ізоляції для труб систем опалення. Це одне із важливих заходів, який дозволить заощадити ваш час і гроші!

Було б непогано звернутися в компанію, яка давно зарекомендувала себе на ринку як надійний виробник і імпортер якісних теплоізоляційних матеріалів - це компанія SANPREIS. Продукція нашої компанії має всі дозвільні документи і сертифікати якості, протоколи по класу горючості.

Звертайтесь і ми допоможемо Вам підібрати правильну ізоляцію для вашої системи опалення.

Павловська Тетяна