Ізоляція трубопроводів, прокладених під землею

Теплоізоляційні матеріали марки Armaflex цілком зручні для ізоляції трубопроводів, прокладених під землею, тому вони нерідко використовуються для цих цілей.

 Щоб досягти оптимальних результатів і експлуатаційних характеристик теплоізоляції марок Armaflex, компанія "Санпрейс" рекомендує дотримуватися наступних правил:


Щоб уникнути механічного пошкодження матеріалів серії Armaflex, не допускається прокладка заізольованих труб безпосередньо по землі: тиск труб (особливо великих діаметрів) може привести до руйнування ізоляції, сплющуючи її. Щоб не допустити цього, рекомендується використовувати спеціальні підтримуючі пристрої, наприклад, підвіси Armafix

Для захисту ізоляції від тиску землі зверху Armacell рекомендує прокладати трубу в спеціальних каналах, коробах або, наприклад, в каналізаційних трубах, призначених для використання під землею або використовувати спеціально розроблений матеріал марки Armaflex HDI з захисним покриттям Arma-Chek R

У незахищеному вигляді Аrmaflex може бути змонтований тільки вище рівня залягання грунтових вод, оскільки з плином часу тиск води також може привести до псування ізоляції і проникненню води всередину теплоізоляційного шару (при цьому теплоізоляція взагалі втратить сенс).

Відносно висока вологість грунту, навколишнього Матеріал Armaflex, не є проблемою в разі правильного монтажу ізоляції (наприклад, за допомогою спеціального клею), тому що цей матеріал має високий ступінь опору проникненню вологості.

Ми не рекомендуємо застосовувати під землею матеріали з низьким опором проникненню вологості: такі, як мінерало - і скловолокнисті або пінополіуретанові. Ці матеріали легко намокають, оскільки абсолютної герметичності їх поверхні домогтися практично дуже складно.

Теплоізоляційні матеріали зі спіненого поліетилену також не можуть бути рекомендовані для ізоляції трубопроводів, що прокладаються під землею. Це пов'язано з ненадійністю клейових з'єднань поліетиленової теплоізоляції, а також зі значною усадкою матеріалу через деякий час, що сприяє розклеювання поздовжніх і поперечних швів.

Вознюк Анна