Що потрібно знати при виборі сміттєвого відра

З приходом нових технологій наше життя сильно змінилася і продовжує змінюватися. Все стало набагато простіше й функціональніше. Навіть звичайне відро для сміття, яке є в кожному будинку, квартирі, ресторані та готелі з часом видозмінюється.

Зараз важко уявити, що перші сміттєві відра з'явилися в 19 столітті і виглядали, як дерев'яні ящики з кришкою. Сьогодні ви можете придбати відра не тільки з різних матеріалів, але і з різними функціями. Ще 100 років тому ніхто навіть і подумати не міг, що контейнер завдяки спеціальному датчику покаже рівень наповненості та необхідність терміново викинути сміття. З'явилися також відра-компост для приватних будинків, переробні харчові відходи з допомогою мікроорганізмів перероблюються на добрива, або контейнери для ледачих, які пресують не харчове сміття.

На що звертають увагу при виборі такого важливого і повсякденного предмета, як відро для сміття, яке використовується щодня і неодноразово?

В першу чергу, роблять акцент на об'ємі. В залежності від того, скільки мешканців у будинку, вибирають певний об'єм, щоб не виносити сміття 2 рази в день.

Для одного або двох людей підійде відро на 10-12 літрів. Якщо ж у вас середня сім'я з 3-4 чоловік буде досить об'єму на 15-18 літрів. Великі сім'ї (від 5 осіб) купують відро на 25 літрів і вище. Також можна придбати контейнер для сміття з невеликим запасом, але щоб він не набагато перевищував потреби членів сім'ї. Для сімей, які сортують відходи, підійдуть сортувальні відра, які складаються з декількох секцій.

Коли ви вже визначилися з об'ємом, подивіться, де б ви хотіли розмістити ваш контейнер. Є моделі, які монтуються в кухонні тумби або на двері однієї з кухонних шаф завдяки спеціальним кріпленням. Також відро може стояти, як окремий елемент приміщення.

Види сміттєвих відер:


Сміттєві ємності бувають прямокутної, круглої і трикутної форми. Є два матеріали, з яких роблять контейнери: пластик нержавіюча сталь. Пластиковий варіант має доступну ціну, легку вагу, але в той же час, він крихкий і не підійде для місць громадського споживання. Продукція з нержавіючої сталі більш довговічна і міцна, ніж пластик.

У нас ви можете придбати відро з педаллю ТМ «Mertinox». Корпус виконаний з нержавіючої сталі, а внутрішній контейнер - з пластика. Він вільно виймається, легко миється, має малу вагу. Якщо ви хочете придбати таке відро додому, то для ванної кімнати підійде об'єм від 3 до 5 літрів, а для кухні від 12 до 35 літрів. Такий варіант дуже зручний для кухні, тому що під час готування можна не торкатися до кришки, а відкрити її, натиснувши нижню педаль. Це також гігієнічно. Єдиний нюанс – бажано ставити відро біля стіни або якоїсь іншої опори, тому що при натисканні на педаль відро злегка відходить.

Для офісів, готелів і кафе підійдуть відра з обідком, що мають обертову кришку. Сміття викидається швидко і без особливих зусиль за допомогою легкого поштовху до поворотного елементу. Відро виготовлено з нержавіючої сталі.

У нас ви можете придбати відра різного об'єму від 3 до 45 літрів.

Для вулиці відмінно підійдуть сортери. Це новий тренд, адже багато хто зараз сортує сміття, і це позитивно позначається на екології. Сортер складається з трьох різнокольорових контейнерів для різних матеріалів. Для того, щоб сміттєві контейнери довго служили, за ними потрібен певний догляд. Крім того, що слід виносити сміття регулярно по мірі заповнення ємкості, також треба час від часу мити. Якщо відходи не будуть вчасно виноситися, виникає неприємний запах, розростаються бактерії і це зовсім не сприяє чистоті.

Невелика порада: для запобігання попадання неприємних запахів: перед тим, як покласти пакет для сміття всередину контейнера, його дно слід протерти вологою губкою, витерти і засипати трохи соди. Також можна додати кілька крапель ефірного масла чайного дерева, лимона, м'яти на кульку з вати і покласти на дно під пакет. Він буде справлятися з неприємними ароматами. При сильному забрудненні використовують дезінфікуючі засоби.

Відро для сміття – невід'ємний і важливий елемент в будь-якому офісі, квартирі, готелі та іншому громадському місці. Для різних потреб є широкий вибір різних контейнерів. Перед покупкою необхідно визначитися з об'ємом, формою, функціями і матеріалом. Дбайливий догляд забезпечить тривалий термін експлуатації.