Шумоізоляція квартири

У сучасному світі технології не стоять на місці. Звукоізоляційні матеріали, які раніше використовувалися в кінотеатрах і студіях звукозапису, тепер можна встановити в квартирі, були б гроші.

Сьогодні розповім про недорогий, але досить ефективний матеріалі для додаткової звукоізоляції стін та стель. Не дивлячись на те, що цей матеріал найчастіше використовується для захисту інженерних систем, досвідчені монтажники знайшли йому застосування і в приватному будівництві.

Ізоляція зі спіненого каучуку є одним з доступних та оптимальних по ціновій категорії матеріалів для швидкої шумоізоляції квартири.


Спінений каучук ефективний при усуненні шумів середньої інтенсивності: гучні розмови сусідів, робота телевізора, плач дитини, гавкіт собак або інших побутових шумів.

 

Для гарної ізоляції ми рекомендуємо рулонний матеріал від 19 мм завтовшки. А для легкості монтажу рулон йде одразу з клейовою основою.
Матеріал не містить у своєму складі шкідливих домішок і не має неприємного запаху, відповідно, і не представляє небезпеки для здоров'я людини.

Його застосовують у процесі будівництва нових, або реконструкції старих будівель в якості додаткової шумоізоляційної прокладки міжкімнатних перегородок або несучих конструкцій (гіпсокартонні конструкції та їх елементи, стельові плити перекриття, цегляні або бетонні стіни).

Листова ізоляція йде в рулонах шириною 1 м. Товщини бувають 6, 9, 13, 19, 25, 32 і 50 мм. Чим товще матеріал, тим вище його коефіцієнт звукопоглинання.

Перед наклеюванням необхідно очистити, вирівняти і прогрунтувати поверхню. Для приклеювання рекомендується використовувати спеціальний клей або рулон вже з клейовою основою, а стики проклеїти самоклеючою стрічкою на каучуковій основі. Після, на спінений каучук монтують стієчний і направляючий профіль та обшивають гіпсокартоном.

З досвіду наших клієнтів, можемо з впевненістю повідомити про ефективність застосування спіненого каучуку в системах шумоізоляції.

Вознюк Ганна