Звукоізоляція готелів

За статистикою, більше 70% всіх скарг від гостей у готелях стосуються недостатньої або ж неефективною звукоізоляції номерів. Це і тупіт з верхнього поверху (ударний шум), і чутність гучних розмов з сусідніх номерів за стіною (повітряний шум), і шум працюючої витяжки у сусіда, шуми інженерного обладнання, ліфтів, миючих машин (структурні шуми) та інше. Всі ці причини в підсумку впливають на прийняття рішення гостей повернутися в готель знову? А це впливає на популярність та комерційну привабливість об'єкта в цілому. Недостатній комфорт означає регулярну недоотриманий прибуток.

Тобто перше, що потрібно враховувати при проектуванні, будівництві, ремонті готелю, це забезпечення реального акустичного комфорту та ефективної звукоізоляції.

Другевідповідність номерного фонду готелю/готелю міжнародним стандартам звукоізоляції. Це також питання комерційної привабливості об'єкта. В даний час готельний оператор не може собі дозволити заощадити на побутових дрібницях, щоб потім отримати готель/готель, невідповідний стандартам ринку, давно вже встановлені провідними гравцями ринку.

Більше половини всіх будівельних експериментів в спробі заощадити, в підсумку закінчуються переробками. Інакше кажучи — марно витраченим часом і грошам. Ну, і відповідно новими вкладеннями. І найкращим рішенням є — допомога фахівця, наприклад, інженера-акустика.
Фахівці нашої компанії дуже часто стикаються з проблемою неефективною звукоізоляції в готелях і завжди зможуть знайти технічно правильне рішення.

Тому при проектуванні, будівництві та реконструкції готельних комплексів і готелів необхідно приділяти велику увагу звукоізоляції і акустичного комфорту в номерах і в громадських зонах.
Недарма провідні готельні оператори, такі як Inter Continental Hotel Group, Hilton Hotels, Accor Group, Global Hyatt, Marriott International і інші, які протягом десятиліть використовують не тільки ДБН, але і свої акустичні стандарти, що регламентують питання будівельної та архітектурної акустики.

Наведу деякі цифри, узяті з них:

  • індекс мінімальної звукоізоляції між двома номерами готелю повинен становити 52 дБ
  • гранично допустимий рівень шуму в спальні номери готелю-категорії комфортності 3 зірки в нічний час (згідно ДБН В1.1.31:2013) — 30 дБА
  • рівень шуму в технічних приміщеннях, приміщеннях розважального призначення (ресторани, конференц-зали) готельного комплексу досягає 90 дБА

 

Ефективна звукоізоляція — запорука комфорту і тиші в номері готелю. На жаль, саме тут часто намагаються заощадити не думаючи на перспективу! Який фінансовий збиток це може завдати готельного комплексу і зокрема його власнику? Елітні меблі і сантехніка, дизайнерський інтер'єр, ідеальний порядок і чистота, якісний сервіс та обслуговування персоналу — всі ці плюси для клієнта можуть звести до нуля підлога, стіни та стеля кімнати, через які проходить будь-який звук з сусідніх номерів і коридору.

Одним з найбільш ефективних рішень по звукоізоляції стін і стелі у готелі є облаштування каркасно-обшивних внутрішніх перегородок з гіпсокартону між номерами та іншими приміщеннями (кухнями, коридорами, ресторанами, технічними приміщеннями). Конструкція звукоізоляційною перегородки складається з декількох шарів матеріалів, що відрізняються властивостями, структурою і щільністю: м'якого шару — шумопоглинаючою акустичної вати Шуманет, Акулайт і з твердого обшивного шару з листів гіпсокартону підвищеної об'ємної щільності Саундлайн-ГКЛА. З-за різної щільності і структури матеріалів досягається ефективна звукоізоляція і максимальне поглинання шумів у номері.
При цьому на відміну від звичайних стін з бетону або газобетону, звукоізолюючі перегородки мають показники вище при тій же товщині, легко і швидко збираються на несучий каркас, який забезпечує жорсткість і стійкість конструкції, повинен виконуватися з металевого профілю товщиною не менше 0,55 мм Простота монтажу та чудові акустичні показники роблять каркасно-обшивні перегородки стін і стель найефективнішим варіантом для звукоізоляції готелів і готелів. Каркас конструкції монтується на стіну або стеля за допомогою виброкреплений і виброподвесов Шуманет-коннект, які забезпечують акустичне розведення облицювання зі стінами та стелею. Конструкція підвісів і стінових кріплення Шуманет-коннект виконана на основі поліуретанового еластомеру, завдяки чому вібрація і структурний шум в місцях кріплень не будуть передатися на стіни і стелю, не будуть утворюватися так звані «акустичні містки звуку».

При звукоізоляції готелів швидкий і легкий монтаж є одним з головних чинників при виборі матеріалу. Також простий і зручний при монтажі аналог звукоізолюючим перегородок на ринку — звукоізоляційні сендвіч-панелі. Це готові рішення для звукоізоляції стін і стелі безкаркасним методом монтажу. При цьому безкаркасні системи звукоізоляції мають відмінні звукоізоляційні показники, через що їх часто використовують у готелях.

На нашому ринку вони представлені ЗИПС-панелями:

ЗИПС-Вектор (індекс додаткової ізоляції повітряного шуму ΔRw = 9 — 11 дБ)

ЗИПС-III-УЛЬТРА (індекс додаткової ізоляції повітряного шуму: ΔRw = 11 — 13 дБ)

ЗИПС-Модуль (індекс додаткової ізоляції повітряного шуму ΔRw = 12-14 дБ)

ЗИПС-Синема" (індекс додаткової ізоляції повітряного шуму ΔRw = 16-18 дБ

Сендвіч-панелі складаються з м'яких шумопоглинаючих матеріалів і монтуються на стіну, а потім обшиваються гіпсокартонними листами.

Для звукоизоляци підлоги в готелі можна застосувати також сендвіч-панелі:

ЗИПС-ПОЛ Вектор (забезпечують 32 дБ ізоляції ударного шуму, 6 — 8 дБ -повітряного)

ЗИПС-ПОЛ Модуль (забезпечують 38 дБ ізоляції ударного шуму, 7 — 9 дБ — повітряного)

панелі Шумостоп-техно преміум класу (забезпечують 41 дБ ізоляції ударного).

Також для звукоізоляції підлоги в конструкції «плаваюча підлога» на ринку представлені високоефективні матеріали з оптимальним динамічним модулем пружності:

  • полотно з хімічно зшитого спіненого поліетилену XPE (забезпечує 28 -32 дБ ізоляції ударного шуму в конструкції зі стяжкою залежно від товщини). Ефективний і недорогий матеріал XPE, завдяки закритій структурі, не дає усадку на відміну від інших полімерів, що застосовуються для звукоізоляції стяжки;
  • звукоізоляційні плити Akufloor S-20, виготовлені за спеціальною технологією з скловолокна (забезпечують 36 — 41дБ ізоляції ударного шуму шуму в конструкції зі стяжкою залежно від товщини)

 

Звукоізоляція готелі — це не зайві витрати, а вигідне вкладення грошей, пропорційно впливає на кількість клієнтів готелю. По достоїнству оцінивши тишу і затишок свого номера, клієнти неодмінно захочуть повернутися до вас знову і знову!

 

Яцкевич Сергій

Ми часто стикаються з проблемою неефективної звукоізоляції в готелях і допомагаємо підібрати технічно правильне рішення.