Лінійний або точковий душовий трап: переваги

Ключовою деталлю будь душової кабіни виступає система, що відповідає за відведення води в каналізацію. Саме з цим і справляються трап - зливні елементи, які поміщають в підлогу, рідше в стіни ванної кімнати. Монтаж трапа виконується так, щоб верхня частина його решітки була врівень з підлоговою плиткою.

Душовий трап являє собою систему жолобного типу. Його вмуровують в стяжку підлоги за рахунок чого забезпечується безперешкодне відведення відпрацьованої води з душової кабінки в каналізацію. При грамотному монтажі зливу крім відведення води трап буде додатково перешкоджати проникненню сміття в зливні канали, щоб уникнути їх закупорювання і появи неприємного запаху з каналізаційної системи у ванній кімнаті.

Серед основних завдань, які виконує душовий трап, виділяють:

  • Відведення брудної води в основний зливний канал
  • Перешкода проникнення в зливний канал засмічують труби частинок і сміття для запобігання засмічень
  • Герметичне з'єднання зі стикувальною зоною
  • Надання доступу до системи зливу для прочищення труб
  • Виступ в якості аварійного зливу, що захищає від затоплення ванної сусідами, які проживають зверху
     


Для оснащення ванних кімнат використовують різні моделі трапів, що відрізняються за типом конфігурації. Однак всі вони працюють за одним і тим же принципом, тому їх конструктивні елементи схожі.

Переваги використання душового трапа під плитку

Трап є основною деталлю конструкції стаціонарних душових кабін, в яких габаритний піддон замінюється невеликим зливним отвором, що володіє не тільки естетичним виглядом, але і допоміжними можливостями:

  • Трап здатний ефективно вирішити проблему обмеженого простору ванної кімнати, де немає можливості встановити душову кабінку навіть з найменшим піддоном
  • У великих приміщеннях, де необхідно встановити кілька душових, самим раціональним вибором теж є установка трапа для відведення води в каналізацію
  • Монтаж трапа необхідний в тих місцях, де є можливість пролиття води на підлогу і затоплення приміщення, наприклад, під ванною, раковиною в кухні, біля пральної машини
  • Крім іншого душова кабінка без піддону дозволяє втілити більше дизайнерських рішень при оформленні ванної кімнати

Всновних види душових трапів

За типом установки виділяють два найбільш популярних типу трапів:

  1. Точковий - можуть встановлюватися в будь-якому місці душової зони. Найчастіше такі трапи монтують ближче до центру, але їх також можна розмістити і в кутку. Найбільше точковий трап підходить для невеликих за розмірами кабін або окремих душових зон
  2. Лінійний - мають більшу пропускну здатність за рахунок збільшених габаритів. Завдяки цьому за хвилину в каналізацію йде більший обсяг води. Найкраще установка трапів підходить для багатофункціональних кабін, що відрізняються витратою великих обсягів води

Особливості та переваги точкових душових трапів

Точкові трапи бувають різних форм, але більш затребуваними і простими в монтажі є сливи квадратний або прямокутної форми.


Точковий трап володіє компактними габаритами, які зазвичай не перевищують 150*150 мм. У таких конструкцій пропускна здатність складає до 25 літрів в хвилину.

Перевага квадратних і прямокутних точкових трапів обумовлено тим, що вони доступні за ціною і більш гармонійно вписуються в облицювання підлоги плиткою, так як немає необхідності вирізати з неї іншу форму. Ще одним плюсом є те, що точкові сливи можна встановлювати в будь-якому місці у ванній кімнаті. Єдиною вимогою буде створити рівномірний ухил з усіх боків у напрямку до зливного отвору.

Особливості та переваги лінійних душових трапів

Лінійні трапи дозволяють уникнути необхідності в будь-яких додаткових поріжках, піддонах або інших конструкцій для установки. Достатньо лише забезпечити невеликий ухил до стоку, а також визначити необхідну довжину самого зливного отвору.

Лінійні трапи під плитку виробляють з нержавіючої сталі з кришками, доповненими спеціальними прорізами або візерунками. Основними перевагами такої зливної системи прийнято вважати:

  • лінійний трап дозволяє максимально раціонально задіяти підлогу в душовій кабіні
  • цей різновид зливу найбільш оптимальна для дітей, літніх людей, а також людей з обмеженими можливостями
  • висока пропускна здатність для відведення брудної води
  • стильний зовнішній вигляд і здатність інтегруватися в будь-який дизайн ванної кімнати

Завдяки установці трапа з'являється можливість створити душову зону так, щоб вам було максимально комфортно нею користуватися, не обмежуючи себе стандартними розмірами душових кабінок з піддонами.

 
 
 
Супутні товари