Кутовий трап, його види та особливості

Душові лотки, вони ж душові трапи - це спеціальні водовідводи, які монтуються в душових відкритого типу і призначені для афективного виведення в каналізаційні стоки відпрацьованої води. Такі пристрої бувають різних видів, і сьогодні мова піде про трикутних кутових душових трапах. Про те, які особливості такого пристрою, які бувають кутові трапи — читайте далі.

Що таке кутовий трап

Як нескладно здогадатися з назви, кутовий трап - це спеціальний водовідвід, призначений для монтажу на стику двох стін ванної кімнати — тобто в кутку.
Конфігурація такого трапа завжди трикутна, і складається він з трьох основних частин:

  • пластикового корпусу
  • сифон
  • декоративної решітки

Корпус кутових трапів виробляються з високоякісного пластику, що відрізняється міцністю, стійкістю до перепадів температур і впливу агресивних речовин. Такі пластикові деталі не втрачають своїх характеристик в процесі експлуатації, не схильні до корозії і окислення.

Сифон може бути стандартним або поворотним. Другий варіант передбачає можливість повороту на 360 градусів — ця риса стає життєво важливою в разі, якщо монтаж виробляють у важкодоступному місці з ускладненим підходом до каналізаційних стоків.

Декоративна решітка проводитися з різних матеріалів — в більшості своїй це пластик або нержавіюча сталь. Нержавіючий сплав більш міцний і стійкий до механічних пошкоджень, так само як і пластик, не схильний до корозії. Пластикові решітки вважають бюджетним варіантом, в той момент, коли сталеві придатні для використання в місцях з підвищеним навантаженням, наприклад — в громадських душових, в басейнах. Декоративний візерунок решітки може бути будь — яким-великою популярністю користуються малюнки "хвиля" і "квадрат", так як відповідають всім сучасним тенденціям інтер'єрного дизайну.

Популярні види кутових трапів

Корпус трапа виготовлений з морозостійкого високоякісного пластику, а нержавіюча кромка зі сплаву 304 відрізняється підвищеною стійкістю до корозії. Крім цього, даний сталевий сплав не окислюється при впливі агресивних речовин, тому установка подібного душового трапа можливо не тільки в побутових цілях, але і на підприємствах харчової та хімічної промисловості.

Також трап TRIANGLE LINE 4063 забезпечений комбінованим гідрозатворів. Ця особливість дозволяє уникнути проникнення неприємного запаху з каналізації в приміщення, вважається більш ефективною, ніж сухий затвор. Решітки виробляються з нержавіючої сталі, а на замовлення можливе виготовлення решітки в золотому або бронзовому кольорі. Такі стильні аксесуари стануть прикрасою будь-якої сучасної ванної кімнати-в квартирі, приватному будинку, готелі або спортзалі.

Кутовий трап під плитку

Ще одне стильне інтер'єрне рішення-установка трапа під плитку. Отакий кутовий трап має спеціальний паз, в якому замість декоративної решітки є місце під укладання керамічної плитки. Встановлюючи такий кутовий трап у своїй душовій, ви зможете зберегти цілісне підлогове покриття, а трап буде практично непомітним. Пропускна здатність таких пристроїв досить висока - 32 л / сек, при правильному монтажі виведення відпрацьованої води буде швидким і ефективним. Товщина решітки в 1,5 мм робить такий трап довговічним, міцним і розрахованим на довгі роки експлуатації.