Види відкидних сидінь для ванної та їх призначення

Щоденні гігієнічні процедури можуть стати серйозною проблемою для літніх людей, людей з обмеженими можливостями або захворюваннями опорно-рухового апарату. Те ж саме можна сказати і про людей, що проходять відновлення після хірургічних операцій і жінок, які знаходяться на останніх місяцях вагітності – і ті, і інші стикаються з тимчасовими проблемами, що сковують свободу рухів. Полегшити користування душем здатне правильно підібране і встановлене відкидне сидіння.

Спеціальне сидіння для ванної кімнати стане кращим рішенням для компактних приміщень завдяки продуманій конструкції, що складається.


Монтують таке сидіння на несучу стіну у ванній або душовій кімнаті. За рахунок цього людина з обмеженою рухливістю знаходить можливість самостійно приймати водні процедури максимально комфортно і безпечно.


Види відкидних сидінь

У каталозі представлено два види універсальних відкидних сидінь для душу:

  • Пластикові - сидушка виконана з високоміцного довговічного пластику, а каркас конструкції з нержавіючої сталі, яка максимально стійка до впливу вологи. Такі вироби здатні витримувати велике навантаження, довговічні і естетичні. Вони добре вписуються в домашній і громадський інтер'єр;
  • Дерев'яне - у таких моделей сидушка виготовляється з натуральної деревини, обробленої спеціальними просоченнями, які роблять її повністю несприйнятливою до впливу вологи. Дерев'яні відкидні сидіння на каркасі з нержавіючої сталі не втрачають своєї функціональності навіть при регулярному впливі вологи. Захисне покриття деревини захищає її від деформації і пошкоджень, завдяки чому сидіння виглядає як нове навіть через багато років експлуатації.

 

Будь-яке з сидінь, пластикове або дерев'яне, може встановлюватися як в житлових приміщеннях в квартирі, приватному будинку, котеджі або лазні, так і в громадських – в спеціальних медичних установах, санаторіях, готелях, будинках престарілих, аеропортах, вокзалах та інших місцях, які передбачають зони для купання.

 

Переваги установки відкидних сидінь

Вибір на користь відкидного сидіння для душу та ванної кімнати дає користувачеві цілий ряд конкурентних переваг. Серед основних плюсів такого сидіння можна відзначити:

  • Компактність - складна відкидна конструкція дає можливість встановити функціональне сидіння для людей з обмеженою рухливістю навіть в дуже невеликій ванній або душовій кімнаті. Це вкрай важливо в тих випадках, коли ванною користуються і інші люди, які не потребують додаткового сидінні для купання;
  • Безпека - у процесі виробництва відкидних сидінь використовуються високоміцні матеріали, що володіють тактильно приємною і нековзною поверхнею, що мінімізує ризик зісковзування при контакті з водою і ймовірність отримання травми;
  • Комфорт - конструкція сидіння з пластика і дерева ретельно продумана, вона стійка і надійна, що гарантує малорухливим людям повну безпеку під час банних процедур;
  • Практичність - використовувані при виробництві матеріали повністю захищені від вологи. За рахунок цього вони не схильні до корозії, гниття, розтріскування і будь-який інший деформації. Крім того, вони не вибагливі в догляді і легко очищаються від забруднень.

 

Відкидне сидіння для душу - це кращий вибір для людей, які прагнуть підтримувати здорову гігієну тіла як самостійно, так і з помічником, що істотно спрощує лазневі процедури, робить їх більш зручними і безпечними.